Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Kérdések és válaszok az Eggertől

 

  • Pontosan mit is jelent a „használati osztály“?

Az EN 13329 jelű európai szabvány címkézési rendszert ír elő, amelyről a vevő leolvashatja, hogy mire alkalmas a laminált padló. A rendszer alapvetően különbséget tesz az „otthoni” és az „ipari” felhasználás között. A használat tekintetében mindegyik csoport „mérsékelt”, „normális” és „erős” fokozatra van felosztva. Innen adódik a használati osztály fogalma.

 

  • Fürdőben is lerakhatók a laminált padlók?

Igen. Korábban az MDF- és HDF hordozólapok érzékenyek voltak a vízzel szemben, ezért nedvességnek nem volt szabad bejutni a fúgákba. Az új, duzzadásgátló eljárásoknak, így pl. az aqua+-nak köszönhetően ez ma már a múlté

  • A laminált padlónál szükség van lábazatszegélyre?

Akárcsak a parketta, a laminált padló is fából van. A szobahőmérséklet és a nedvesség változásának hatására ugyanúgy kitágul és összehúzódik. E mozgás felvételére 8-10 mm széles tágulási hézagot hagynak a fal és a padló között. Ennek a hézagnak az eltüntetésére a lábazatszegély jelenti a leggyakoribb megoldást. Az EGGER tartozék alkatrészválasztéka minden dekorhoz tökéletesen illeszkedő szegélyt kínál.

 

  • Legfeljebb mekkora az a felület, amelyre elvágás nélkül le lehet rakni a laminált padlót?

Ha a helyiség 10 méternél hosszabb vagy szélesebb, mozgásfelvevő idomokat kell behelyezni. Ezt a laminált padló anyagára jellemző, és az ajtóátmeneteknél, átjáróknál és szögben csatlakoztatott helyiségeknél megnyilvánuló mozgási viselkedés is szükségessé teszi.

 

  • Hogyan tisztíthatók az EGGER laminált padlói?

Az EGGER laminált padlóit nagyon könnyű ápolni. Az ajtó előtti lábtörők visszatartják a durva piszkot. A többi szennyeződés kefés fej használatával kiporszívózható. A használat és az elpiszkolódás fokától függően hosszirányban célszerű a padlót rendszeresen feltörölni nedves kendővel.

  • Mire vonatkozik a jótállás, és milyen időre szól?

Az EGGER laminált padlói ütésállóak, és sokáig eltartanak. Ha helyesen rakták le és szakszerűen ápolják őket, sok-sok terhelést képesek viselni. A rendkívül strapabíró felületük sok éven át megvédi a széleket és a dekor felületeket. Az EGGER az otthoni környezetben használt padlókra az igénybevételi osztálytól függő jótállást vállal, amely általában 15 évtől a használati idejük végéig terjed. Ha ipari használatra szánt helyiségekben rakják le őket, alapvetően 5 év jótállási idő vonatkozik rájuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyik

Vissza a tetejére
+36 30 466 1513

Varga Erika