Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

5 komoly érv– vásárlói szemmel - a vinyl padló mellett

Építkezik, vagy lakás felújítás előtt áll? Önnek is fejtörést okoz, hogy milyen burkolat kerüljön a padlóra? A kínálat nagyon széleskörű, nem csoda, ha nehezen tudunk választani. Segítünk egy kicsit a döntésben, felsorakoztatunk öt meggyőző érvet a vinyl burkolatok mellett. Ez most az új sláger, és nem véletlenül terjed egyre szélesebb körben…


Kezdjük a legelején: mi is az a vinyl padló? Nos, összefoglalva a meleg burkolatok legújabb generációja a vinyl, vagy más néven LVT (Luxury Vinyl Tiles) padló. Egy igazán strapabíró, rugalmas, vízálló felület, melyet nem szabad összekeverni a linóleummal. Anyagának szerkezete is eltérő, keményebb felszínnel rendelkezik, mint a PVC, továbbá sokkal gyorsabb elkészíteni, és tartósabb is annál. Modulokból áll, melyek ragasztással és klikkeléssel burkolhatók. Megjelenésében szinte megszólalásig hasonlíthat fa-, vagy kőburkolatra, de egyéb különleges mintázatokat is választhatunk.

Nos, most hogy egy kicsit megismertük a vinyl burkolatokat, vegyük sorra azokat a legfontosabb előnyöket, melyek megkönnyíthetik számunkra a döntést!

1. Gyors és egyszerű telepítés

Szerencsére könnyen méretre vágható, a ragasztható verziók mellett ma már készülnek klikkes változatok is. Ezek csomagolása, kiszerelési egységei a laminált padlólapokra hasonlít. Általában 5 mm vastagságúak, de természetesen léteznek többféle méreten is. Gyorsan és olcsón lerakhatók és fel is szedhetők, így még akkor sem kell megválnunk kedvenc padlónktól, ha új otthonba költözünk. További előny, hogy lerakás után már akár azonnal terhelhető.

2. Vízálló és csúszásmentes felület

A vízállóság egy rendkívüli előny, mert így a padló alkalmazási területe a lakáson belül korlátlan!A vinyil padlók mindegyike 100%-ban vízálló, így tökéletesen alkalmasak a fürdőszoba, azon belül pedig akár még a zuhanyzó burkolására is! Anyaga azon túl, hogy teljes mértékben ellenáll a víznek, még ha az tűzforró, akkor sem tesz benne kárt. Ebből is következik, hogy tisztítása is nagyon egyszerű. Felülete könnyen kezelhető, ráadásul antibakteriális, kisgyermekekre sem veszélyes. Semmi olyan anyagot nem tartalmaz, mely az egészségre káros lenne. Magas kopásállósággal rendelkezik, és könnyen kezelhető, ezért extra igénybevételnek kitett terekben is megállja a helyét.

3. Esztétikus, ízléses megjelenés

A vinyl padlók a melegburkolatok összes előnyét ötvözi a fa- vagy kő hatású dizájnnal. Megdöbbentő, hogy mennyire valósághű textúrákat, és színeket képes visszaadni a vinyl burkolat, megszólalásig hasonlít ezek dekor felülete a természetes anyagokhoz. Rengeteg fajta szín és mintázat közül választhatjuk ki a legjobban tetszőt, mely tökéletesen illik majd otthonunkba. A gyönyörű, természet ihlette minták mellett megtalálhatók a nem kevésbé izgalmas, extravagánsabb, különleges színű és mintájú változatok is. 

4. Kényelem és környezettudatosság

Kényelmes, komfortos, meleg érzetet biztosít a vinyl: akár mezítláb is kényelmesen járhatunk rajta. Padlófűtés nélkül is érezhetően melegebb a felülete, még kisgyermekünk is nyugodtan leülhet a földre, nem kell tartanunk attól, hogy felfázik. Azon túl, hogy jóleső érzés lábunknak, a rugalmas lapok igazán csendesek, ezért a gyerekszobában is ideális megoldást biztosít a burkolat. Ma már kiemelten fontos az alapanyagok kiválasztásakor, hogy környezetünket ne károsítsák. Az LVT itt ebben is kiválóan teljesít, mivel 100%-ban újrahasznosított anyagokból készül, és károsanyag kibocsátása nem mérhető.

 

5. Egységes lakáskép, tudatos harmónia az otthonunkban

Az eddig felsorolt érvek tökéletesen alátámasztják, hogy az LVT illetve vinyl burkolatok a lakás bármely helységében kiválóan megállják a helyüket. Akinek fontos az egységes lakáskép, annak ez a burkolat a tökéletes választás. Kis alapterületű lakásokban még inkább előnyös, ha nincs burkolati váltás, azonos szín és minta kerülhet a padlóra a fürdőben, konyhában, és a szobákban is.

Jó döntést hozunk tehát, ha ezt az innovatív és folyamatosan fejlődő korszerű alapanyagot választjuk otthonunkba.

Az általános jellemzőkön és előnyökön túl már vannak további változatai is a vinyl burkolatoknak, melyek némely tulajdonságban extrát is nyújtanak.

Az egyik legfrissebb újítás, melyről már írtunk is, hogy a ragasztott lapok mellett megjelentek a klikkes burkolatok is, melyek merevebb, keményebb anyagból készülnek, és a szalagparkettákhoz hasonló elven burkolhatók.

És itt van HARO gyár DISANO termékcsaládja, mely teljes mértékben PVC és lágyító mentes, sőt, a gyár létrehozta a Silent Sence felület is, mely különlegesen csendes, puha járást biztosít háromrétegű kialakításának köszönhetően.

A Designflooring márka szenvedélye pedig a luxus kivitelű vinyl padló: ennél a termékcsaládnál olyan különleges, tökéletesen valósághű mintázatokat alkotnak meg, melyekre kevesen képesek.

A technológiák pedig folyamatosan fejlődnek tovább, a kínálat évről évre megújul, izgalmasabbnál izgalmasabb, gyönyörű megoldásokat várhatunk továbbra is a vinyl, illetve  LVT padlók háza táján.Ha Ön is szeretné otthonában élvezni ezeket a csodás előnyöket, látogasson el hozzánk, és válassza ki álmai padlóburkolatát!

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin vinyl vizallo-padlo

Vissza a tetejére
+36 30 466 1513

Varga Erika