Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

5 tipp a helyes padlóápoláshoz – a HARO segítségével

Ápoljuk helyesen a padlónkat – profi termékekkel. A HARO nagy segítségünkre lehet mind a laminált padló, mind pedig a gyönyörű, természetes faparketták helyes ápolásában hű társunk lehet. A HARO padlóápolókkal valamennyi melegburkolat tisztása, ápolása, és karbantartása gyors, egyszerű, és problémamentes. Ismerkedjünk meg ezekkel a termékekkel most egy kicsit részletesebben is, hogy vajon miben rejlik a hatékonyságuk?

 

Az optimális tisztítás már a kezdetektől nagyon fontos, különösen, ha egy drága és értékes padló mellett tesszük le a voksunkat. Ahhoz, hogy a melegburkolat hosszú távon szép, értékálló maradhasson, érdemes elsajátítani az anyag, a felület szakszerű ápolását, érdemes az adott padló anyagához technikailag is illő tisztító-ápoló termékeket használni, igazodva természetesen a helyi igénybevételhez.

Nézzük most meg a legismertebb, legnépszerűbb padlóápolást biztosító termékeket, - a teljesség igénye nélkül, kiragadva a legnagyobb közönségkedvenceket - melyeket speciálisan akár egy-egy konkrét termékcsaládhoz, anyagfajtához is igazíthatunk…

Ha az Ön padlója egyszerű, és természetes – akkor a legoptimálisabb megoldás a CLEAN&GREEN termékcsalád!

Fontos Önnek környezete, egészsége? Az ideális padló mintázata is a természetből vett, ahogyan a háztartásában alkalmazott anyagok tisztasága, allergénmentes természetes összetevői is…

A HARO a Clean&Green termékcsaláddal a gyártó forradalmasította a padlóápolást, évtizedes tapasztalatuk a különböző padlófajták terén beszivárgott a Clean&Green termékek megalkotásába, fejlesztésébe. Az egyszerűséget, gyorsaságot, természetes összetevőket és hatékonyságot ígérő termékcsalád egy „szépségkúra” az olajozott, lakozott és kezelt felületek számára – mint amilyenek például a HARO természetes, sok évtizedes múltra visszatekintő gyönyörű tölgyfa parkettái. A kíméletes, hosszú távon tartós és kiadós Clean&Green termékcsalád egyszerűségét és könnyű kezelhetőségét az is példázza, hogy mindössze 2 termékkel tulajdonképpen minden felület kiválóan tisztítható és ápolható – és ami igencsak erős érv a termékcsalád mellett, hogy nem csak a HARO által kifejlesztett padlókhoz, hanem valamennyi melegburkolathoz használhatjuk az ökológiailag is korrekt, nemzetközi minőségjelzéssel ellátott termékeket, melyek kiemelkednek környezetbarát tulajdonságukban, illetve az egészségre legkevésbé ártalmas hatóanyagtartalmukkal.

 

A Clean &Green termékcsaládban – a szokásos napi szintű tisztítás és ápolás mellé - ugyanakkor létezik még egy extra erős, aktív tisztítószer is kifejezetten a makacs a makacs szennyeződésekhez: a tisztítások gyakorisága a használat inteznitásához és a szennyeződés mértékéhez igazodik. A cipőtalpak okozta gumicsíkokat, vagy a zsírfoltokat is gond nélkül eltávolíthatjuk a a Clean & Green active használatával gond nélkül eltávolíthatók. Sőt, mindez a két megoldás egyetlen termékben ötvöződik, csupán a hígítási arány, és az eljárás lesz más! (Ha részletesebben is kíváncsi a termékek használatára és pontos adagolására – szaküzleteinkben, bemutatótermünkben, vagy viszonteladó partnereinktől szakszerű tájékoztatást kaphat.)

Milyen egyéb termékeket, termékcsaládokat ismerhetünk meg a Clean&Green termékcsalád ápoló termékei között?

Szépségkúra lakkozott és kezelt faparkettát számára – AQUA SHIELD

A Clean & Green Aqua Shield termékekkel alaposan felfrissíthetjük a lakkozott parkettákat  és a kezelt fa padlóink felületét, a laminált padló, valamint a különböző  és dizájn padlóink felületét. Így könnyen eltávolíthatjuk például például az első kopás nyomokat és mikrorepedéseket.

A termék használatával padlónk új fényben ragyognak és tündökölnek tovább, miközben fokozódik a felületek strapabíró képessége és a felülről behatoló nedvesség elleni védelem.

Ahogyan az egész „clean & green”-ápolószercsalád, így az aqua shield használata is gyors és egyszerű. Első lépésben alaposan tisztítsuk meg a felületet, majd egy seprűvel vagy porszívóval portalanítsuk a padló felületét – ezt leghatásosabban a Clean & Green Active segítségével tehetjük meg.

Majd, ha már a padlónk teljesen megszáradt, higítatlanul vigyük fel rá az aqua shild tisztítószert a “Wischwiesel” felmosóval, átfedő sávokbak, egyenletesen, szálirányban eloszlatva. Elegendő az egyszeri felhordás is, és 2 óra elteltével padlónk máris használható!

Aqua Oil – egyszerű és természetes szer az olajos parkettafelületek intenzív ápolásához

Az Aqua Oil olyan egyszerűvé teszi az olajozott parketták első ápolását, hogy ezt mi magunk is könnyedén elvégezhetjük. Fontos, hogy az ebben található anyagok 100%-ig természetesek (pl. lenolaj), oldószerektől mentesek. A nyersanyagokon, pl. Lenolajon alapuló természetes olaj 100%-ig mentes az oldószerektől. Ha kifejezetten nagy igénybevételnek kitett terület ápolásához keresünk terméket, akkor az Aqua Oil Black, míg világos, fehér árnyalatú parkettához pedig az Aqua Oil White terméket javasoljuk.

Olajozott parkettákhoz a HARO naturaLIN plus terméke is ideális, ez tökéletes például az olajozott parketták első olajjal történő ápoló kezelésekor.

A naturaLin olaj egy ápoló filmréteget képez a parketta felületén, melyet egy szóróflakon segítségével vihetünk fel a felületre, majd egy egytárcsás géppel (legalább 30 kg) és homokszínű Superpad párnával szakaszonként kell felpolíroznunk.

Létezik még a HARO gyárnak egy olajbalzsamja is, a bioTec-olajos-viaszos felületű parkettapadlókhoz, melyet javítások utáni munkálatokhoz, valamint erősen igénybevett viaszos-olajos felületű parkettákhoz ajánlunk, de ideális a nyers, csiszolt felületekhez is.

Faparkettájához a fényes, olajos megjelenés helyett natúr-matt felületkezelést szeretne?

Akkor a permaDur felületet javasoljuk, mely természetes, matt felületet kölcsönöz a HARO parkettáknak, miközben különösen könnyen ápolhatóvá és ellenállóvá teszi a padlót.

Mint minden terméknél – ennél is megvan a helyes adagolás receptje, illetve a gyártó a felületek kiegészítő védelméhez érdemes a padlót – terheléstől függően - rendszeresen ápolunk a Clean & Green Natural parkettatisztítóval.

Röviden, dióhéjban ennyit a HARO parketta és laminált padlók tisztítási és ápolási termékeiről – amennyiben felkeltettük érdeklődését, vagy bővebb információkra, szaktanácsokra kíváncsi – az IBD Magyarország Kft munkatársai, az IBDesign bemutatóterem szakemberei készséggel állnak rendelkezésére!

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin laminalt faparketta-tartalom

Vissza a tetejére
+36 30 466 1513

Varga Erika