Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Falak és lépcsők burkolása?

Az meleg hatású fa textúrákkal bármely felületen álomszép, időtlen, otthonos tereket teremthetünk…

A páratlan és változatos árnyalatok, a természetes fa mintázatait megelevenítő laminált padlók bizony erre is alkalmazhatók! Rendezze be, dekorálja otthonát a meleg hatású, otthonos érzetet keltő fa felületekkel, tegye mutatóssá a szépséges fa rajzolataival, textúráival ne csak a padló, hanem a falak, a lépcsők burkolatát, és az egyes, összekötő átmeneteket. Ezen bejegyzésünkben ezúttal a lépcsőké a főszerep!

 

A HARO vagy az EGGER laminált padlóit, profi technológiai megoldásait, és álomszép, trendkövető megoldásait, változatos felületeit már ismerjük. Akár a hűvös, akár a melegebb tónusok kedvelői, a modern, minimál, vagy a klasszikus, hagyományos stílusok kedvelői mind megtalálják kedvenceiket a változatos, sokrétű, és minőségi laminált padló kínálatából.

Ám azt vajon tudta-e, hogy ezek a laminált padló felületek ma már akár a falra, akár a lépcsőre is könnyedén burkolhatók? Sőt, ha már lépcső burkolás, akkor jó tudni, hogy mint az EGGER, mind pedig a HARO gyárak erre külön kifejlesztett, speciális termékcsaládokat hoztak létre, és kínálnak a számunkra.

Harmonikus lépcsők, formatervezett burkolással – HARO Stairs

A különleges részletekkel, finom textúrákkal megálmodott HARO Stairs lépcsőburkolatok családja magába foglalja mindazt, amire csak szükségünk van natúr betonból vagy kőből készült lépcsőink ízléses burkolásához, élettereink harmonikusabb látványához. A HARO lépcsőburkoló program esetében az előregyártott lépcsőfokok és fokbélések a gyártó élő fa parketta illetve laminált padló családjaihoz egyaránt szépen alkalmazkodnak, és rendelkezésre állnak. Dönthetünk úgy, hogy parketta lapokkal borítjuk be a lépcsőt – ez esetben ugyanúgy megtaláljuk a termékcsaládhoz az előre gyártott lépcső-élzáró léceket, illetve az oldalburkolatokat. Ily módon elérhetjük, hogy otthonunk, lakóterünk tökéletes harmóniában legyen, a belsőépítészeti elemek, a burkolatok mind illeszkedjenek egymáshoz.

A HARO lépcsőburkoló rendszerekkel mind a zárt, mind pedig a nyitott lépcsőkhöz találunk anyagokat, hozzávaló elemeket. Nyitott lépcsőink elegáns burkolatával a szoba légies, és harmonikus kialakítású lesz, az előre gyártott lépcsőfokok és oldalpanelek a HARO parketta padlóihoz és a laminált padlókhoz éppúgy megtalálhatók a gyár kínálatában. Válasszuk akár a gyönyörű természetes fa parkettákat, akár egy minőségi laminált padló családot, pl. a HARO DISANO formatervezett padlóit, a velük megegyező lépcsőburkolattal tökéletesen harmonikus, a helyiség számára meghatározó és elegáns hatást kelthetünk.  A harmónia mellett választhatunk ugyanakkor kontrasztos megoldást is, a padlóval azonos anyagból készült, ám színében, árnyalatában kontrasztos lépcsőburkolattal egyedi és különleges lehet a térélmény.

Profi technológia egyedi elemek – EGGER Pro

Németország vezető laminált padló gyára, az EGGER 2018-2020-as kollekciójával ismét nagyot alkotott! A kollekció egyik, különösen friss eleme az innovatív EGGER PRO lépcsőburkoló rendszer, mely egy forradalmi ötvözése a dizájn és a technológia újításainak! Lépjünk hát túl az eddig megszokott anyagokon, lehetőségeinket, és korlátainkon a lépcső tervezés illetve felújítás témájában, melyre az EGGER lépcsőburkoló rendszere igazán professzionális megoldást kínál!

Felújítaná a már megkopott lépcsőt?

Ez mindenképpen dicséretes és persze alapvető fontosságú is, hiszen a lépcsőház a lakásunk, vagy házunk központi része, egysége. A lépcső köti össze egymással a különböző szinteket – így mind szerkezetét, mind formáját tekintve otthonunk meghatározó részévé, elemévé válik.

És pont azért, mivel két szintet köt össze, nagy igénybevételnek van kitéve nap, mint nap, így nagyon fontos, hogy minőségileg is megfelelő, tartós burkolattal lássuk el.

AZ EGGER fejlesztői ezen szempontokat is figyelembe véve alakították ki a rendszert, mely mind az új lépcsők kialakításhoz, mind a régi, már meglévő lépcsők felújításához, újra burkolásához tökéletes alternatívát jelenthetnek.

Ezek a burkolatok szinte minden típusú lépcsőre felszerelhetők, akár pihenőkkel kialakított, akár simán futó, pihenők nélküli konstrukcióról legyen is szó. Alkalmazható az Egyenes, vagy a kiálló járólappal burkolt típusokhoz is – hiszen a rendszer elemei méretre vághatók, a stabilizáló profil is két méretben rendelhető, sőt még a lépcső fokainak függőleges részét, a rugdosót is kialakíthatjuk méretre vágott padlólapokból. Így aztán teljesen egyedi, személyre szabott lépcső megoldásokat tudunk az EGGER Pro rendszer segítségével megtervezni és kialakítani. A moduláris, méretre vágható rendszer egy padló burkoló lapja két lépcsőfokra elegendő, a felrakáshoz pedig szükségünk lesz még a színben passzoló akrilátra, ragasztóra is, de ne feledjük a tartozékokat sem: a szabadon álló lépcsőfokok oldalsó éleit elegáns tömörfa elemekkel is burkolhatjuk, mely szintén része a kollekciónak. A már elhasználódott lépcsőfokokat felújíthatjuk a perforált, stabilizáló profillal, a hozzá tartozó rögzítő készlettel.

Harmónia és dizájn – egységes, ám strapabíró felületek az enteriőrben

Ahogy a HARO, úgy az EGGER lépcsőburkoló rendszerekkel is gyönyörű, egymáshoz illeszkedő, harmonikus térélményt hozhatunk létre. Azáltal, hogy lépcsőinkre is a szobákkal megegyező árnyalatú, textúrájú burkoló anyagot választunk, tökéletes összhangot, ugyanakkor erős, strapabíró burkolatot teremtünk a térben.

4 alapcsomag, 4 színtónus található a kollekcióban!

Az EGGER Pro lépcsőburkoló rendszerét négy, az eredeti tölgyfa mintázatait megidéző dekor alkotja. A fehér és szürke színvilágot a hűvösebb, letisztult, modern eleganciát kedvelőknek ajánljuk, míg a világosabb, melegebb árnyalatokkal optikailag tágasabbá, melegebb hatásúvá varázsolhatjuk a tereket.

Akár a kirakó puzzle hiányzó darabja…

Úgy illeszkedik az EGGER Pro lépcső burkoló a gyár 2018-2020-as laminált padló kollekció világába, hiszen az általunk kiválasztott dekor elemeket a teljes feljáróhoz használhatjuk majd. Míg a járólapok a laminált padlóból (EGGERR PRO Laminált padló család) készülnek, addig a feljáró alját a tökéletesen strapabíró EGGER Pro Design burkolattal tökéletesíthetjük. E burkolat legfőbb jellemzői a nemes és eredeti dizájn, ezért leginkább közösségi életterekbe, szép, elegáns nappali terekbe, étkezőkbe javasoljuk. A feljáró tetején pedig az előbbivel azonos mintázatú PRO Comfort lapokkal burkolhatjuk a felületet, mellyel így tökéletes átmenetet teremthetünk otthonunk többi helyisége felé.

A PRO Comfort családot nem véletlenül az EGGER fejlesztői a pihenésnek teret adó háló – illetve vendégszobákhoz álmodták meg…

Így jól láthatjuk tehát, hogy mind a funkció, mind a forma, mind pedig a dizájn terén tökéletes összhangot érhetünk el asz EGGER négy új családja, és azok különböző elemei között.

Ön is szeretné egyedi, tökéletes, egymással harmonizáló burkolattal ellátni otthona belső tereit? Akkor bátran forduljon az IBD Magyarország Kft Innovatív Beltér Design stúdió hozzáértő munkatársaihoz, akik segítenek megtalálni Önnek ideális padló – és lépcsőburkolatait, hogy azok egymással, és az Ön által megálmodott stílussal, színvilággal is tökéletes harmóniában legyenek…

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin

Vissza a tetejére
+36 30 466 1513

Varga Erika