Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

HARO parketta - Csempéssze be otthonába a természetet

Stabil, tartós és meleg. Parkettáink kiváló minőségű fából készülnek, amely természetes termékként számos választási lehetőséget kínál: a szál méretben, mintázatában, színben, struktúrában és a fa tipusát illetően.

A kiváló minőségű parkettánk előnyei:

-Tartós, időtlen, így otthonának értékét növeli.

-Kész parketta, azaz nem igényel utólagos kezelést lerakást követően.

-Legyen olajozott vagy lakkozott, könnyű karbantartani.

-Az idő múlásával természetes patinát kap, ami a parkettát még szebbé teszi. 

-A fa felszívja a levegő páratartalmat, és mért módon visszajuttatja azt a levegőbe. Ezért kellemes beltéri klímát biztosít, és ideális az allergiások számára.

-A HARO parketta csiszolható, újra olajozható vagy lakkozható.

-Akár fürdőszobába is rakható, így élvezhetjük szépségét az otthonunk minden területén.

-Falra is futtatható, ezzel exkluzív, egyedi hatást elérve.

Fenntartható padlók Németországból

Parkettákat saját fenntartható erdőgazdálkodásból származó fából állítják elő, ezért PEFC tanúsítvánnyal rendelkezik és a fa hulladékot újrahasznosítják a kombinált fűtő- és erőműben. Szemléletük része továbbá a természeti erőforrások megóvása, ezért a parketták 100%-ban természetesek.

A parkettákat Németországban a legszigorúbb környezetvédelmi előírások szerinti követelményeknek megfelelően gyártják egy igazi családi vállalkozásként, amelyet időközben már a 4. és 5. generáció irányít. A PEFC igazoláson kívül a Blue Angel és az A + tanúsítványal is rendelkezik, amelyet a rendkívül egészséges életmódért és az alacsony kibocsátású termékekért adnak.

 Milyen színű padlót válasszak?

Az emberek általában előre szeretik eldönteni világos, semleges vagy sötét padlót szeretnének e. Figyelembe kell venni, hogy a padló színe erősen befolyásolja a szoba általános benyomását. 

Általános szabály, hogy a sötét padló elnyeli a fényt, de meleg, barátságos, otthonos légkört teremt. A világos padló viszont visszatükrözi a fényt és nagyobbnak láttatja a teret, míg a semleges padló klasszikus és természetes, gyönyörű hátteret biztosít a lakberendezési tárgyaknak.  

Jelenleg a szürkés árnyalatok trendinek minősülnek, ami hűvös, de mégis modern. Ugyanakkor érdemes mérlegelni, hogy hosszú távon tervezzük e felújítást és valóban tudunk e ezzel a színnel azonosulni, vagy az irányzatnak, az aktuális divatnak megfelelően szeretnénk berendezni otthonunkat?

Letisztult vagy rusztikus?  

A padló benyomását annak mintázata, azaz amit látsz és rusztikus felülete, azaz az érzete adja. A fa típusának megválasztása döntő jelentőségű a külső megjelenésében. A fa csomói, repedései és színváltozása rusztikus, vibráló megjelenést kölcsönöz a padlónak, míg a letisztult, alig csomós nyugodt és elegáns benyomást ad.

HARO gondosan válogatott fapadlói közül különböző besorolás szerint tud válogatni mintázatnak és tapintható struktúrájának szempontjából.

Itt az Oak Puro White (fehérített tölgy) parketta, amin látható a csomósság/mintázat alapján történő besorolások közötti különbség. (Az Universal besorolásban egy hasonló színű, de más fafajta található- Ez Kőris.)  

Exklusiv: egyenletes textúrájú és színű, így nyugodt, reprezentatív, kifinomult, elegáns.

Markant: természetes mennyiségű csomóknak köszönhetően természetes, klasszikus, időtlen.

Sauvage: vibráló fa textúra nagy sötét kitöltött csomókkal és repedésekkel, melynek köszönhetően trendi és rusztikus.

Alabama: élénk fa textúra autentikus mennyiségű csomóval és számos fekete kitömött, cementált repedéssel, melynek köszönhetően egyedi, rusztikus, autentikus, hiteles.

Universal: különböző típusok kombinációja, színfát is beleértve, így vibráló és élénk.

Texas: természetességét kifejező rusztikus, kézműves repedésekkel, melynek köszönhetően rusztikus, természetes hatású.

Hány osztásos legyen és milyen irányba fektessük

A fa parketta osztása befolyásolja a szoba áltanáos benyomását. A harmónia megteremtésének érdekében, javasolt egy típusú fát választani, de lehet a nappaliba az egy osztású, míg a kisebb szobákba a három osztású változatát választani. A harmónia fokozása érdekében minden helyiségben ugyanazt a szegélylécet válassza. A festhető fehér lábazat nagyon jó választás lehet, ezt akár a fal színére is lefestheti később, ha úgy döntene.

Fontos fontolóra venni a deszkák fektetési irányát. Általános szabály, hogy a padlót hosszirányban kell a fény felé. Egy keskeny térben érdemes fontolóra venni a keresztirányú fektetést, mellyel szélesebbnek láthatja azt.

Ugyanaz a padló 1 illetve 3 osztásban:

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin faparketta-tartalom

Vissza a tetejére
+36 30 466 1513

Varga Erika