Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Hideg színek, meleg burkolatok?

Finom, légy szürkék, havat megidéző, csillogó fehérek, vagy a finom grafitpor árnyalatai… A tél hűvös, ezüstös hangulatát idézzük most fel ezekkel a különleges, hűvös árnyalatú melegburkolatokkal!

Jól tudjuk, a hideg, hűvös színek modern és semleges tereket teremtenek, melyek kiváló hátteret adnak az élénk tónusú, feltűnő dizájn bútorokhoz. Így aztán, ha megbízónk otthonában a különleges bútorok vagy színek kiemelése a cél, akkor a hűvösebb árnyalatú hideg – és melegburkolatok gyönyörű alapot teremthetnek.

2018 a színek éve lesz, - ezt már kihirdette a Pantone is az International Home & Housewares Show névre hallgató kiállításon, ahol már közkinccsé is tették a 2018-as évre vonatkozó trendszíneket.

Leatrice Eiseman, maga a Pantone Color Institute igazgatója mondta el, hogy továbbra is divatban maradnak a fémes hatású színek, ám kissé megszelídülnek, semlegesebb hatásúvá válnak.

A pasztellszíneket azonban jövőre az élénk, erőteljes pompájukban ragyogó színek váltják majd fel – ezzel is életstílusunk még intenzívebbé válását kifejezve.

 

Mindehhez a Panton 8 palettát dolgozott ki, melyekkel majd élénkíthetjük otthonunkat és persze ruhatárunkat – de addig is, mire ezek a színek és anyagok megérkeznek hozzánk, teremtsük meg hozzájuk a finom, semleges alapot – hiszen bizony az élénk, vibráló színek mellé szükségünk lesz egy jó adag nyugalomra, ami majd lecsendesítheti őket – például a falakon és a padlón.

Érdemes ez esetben a hideg, hűvös árnyalatok felé fordulnunk, ám nem kell megijedni: a hideg színű burkolatoknak is számtalan szebbnél szebb árnyalata létezik, nézzünk is most meg egy néhányat ezekből!

A HARO „Plank XL 4VM Pine Nordica Textured” névre hallgató szépsége egy nevéből is jól láthatóan egy szép északi fenyő árnyalatát hozza magával, melyet így az ünnepek közeledtével különösen szeretettel fogadunk majd.

A gyártó által bemutatott enteriőrkép is jól mutatja, hogy egy gyerekszoba enteriőrben – ahol tobzódnak a színek, a friss, erőteljes élénk sárgák, zöldek, vagy éppen kékek és pirosak – tökéletes választás. Hiszen a sok, teljes értékű alapszínnek kell egy semleges alap, egy olyan háttér, amely mellett jól érvényesülnek, mert elég homogén ahhoz, hogy ne legyen majd túlzottan vibráló az összhatás.

 

Dolgozó szobába is kiváló választás egy ilyen semleges hatású laminált padló, hiszen ott a túl sok szín, túl élénk árnyalat csak elvonná a figyelmet – a munkához jobb, ha semleges, visszafogott, természetes, ám világos tereket teremtünk.

A mindössze 2 mm-es deszkák hordozó anyaga ElastoTec, s az 1800X248 mm hosszúságú lapokat a Haro Disano termékcsaládjában lelhetjük fel, 15 év garanciát vállal rájuk a gyártó.

Kicsivel már melegebb, de még mindig a hűvös tónusú színcsaládba tartozik a „HARO Plank XL 4V Pine Nordica textured” melyet cikkünk nyitó képén láthatunk. A 15 év garanciát nála is megkapjuk – ő egyébként a HARO DISANO Classic család terméke, és a maga 2035 x 235 mm-es méreteivel jól kihasználhatjuk a hosszabb, vagy a szélesebb terek tervezéséhez is. A skandináv hatású, pihe-puha meleg takarókkal, melegebb színben pompázó – pl. vörös és sárga árnyalatú - lakásdekorációkkal otthonossá tett hálószobákban például kitűnő választás…

Aki egy kicsit rusztikusabb vonalat képviselne, és a szép északi tölgy árnyalatok között keresgélne inkább, annak az EGGER „Bardolino Oak grey” családját ajánljuk figyelmébe, ahol szintúgy él a 15 éves garancia, és a kifejezetten kedvező árú laminált padlókat 1292 x 192 mm-es méretben, az EGGER Classic 8/31-es kollekciójában lelhetjük fel.

Egy ilyen szép sárga kanapéhoz – mint ahogy a gyártó is ajánlja – szinte kötelező választás! Kellemesen tompítja az élénk színeket, finom, semleges hátteret adva számukra, hogy kellőképpen kiemelkedjenek környezetükből.

Ám az egyéb belsőépítészeti anyagokat is szép kontrasztja állíthatjuk egy semleges, hűvösebb árnyalatú padló burkolóval! Kiváló példa erre az EGGER Concrete Light Grey árnyalatú laminált padló, melyet akár közterekben, például egy szép ebédlőben is alkalmazhatunk. A beton hatás most egyébként is nagyon divatos, a szürke különböző árnyalataiban, melyhez a vörösre pácolt fa ajtókeretekkel és nyílászárókkal izgalmas hideg-meleg kontrasztot alkothatunk.

Az EGGER gyártótól egyébként is számos trendi ötletet ismerünk, ők ugyanis kifejezetten a trendkövető laminált padló és bútorlap gyártó cégünk, melyek a mostanában különféle fa hatások és homogén színek mellett a ma nagyon népszerű beton trendjére is ráugrottak, és csodásan megalkottak az anyaghoz többféle színt és felületet is, mellyel tökéletesen visszaadhatjuk egy modern vagy egy loft élettér sajátosságait.

Azonban, ha valaki egy kicsit művészies hatású felületet keres, netán a festett vagy lakkozott fa textúráival, hatásaival játszadozna – persze igényes kivitelben – akkor számára jó szívvel ajánljuk az ELESGO Salina névre hallható szépségét, melynek különlegessége az anyag érdekes, anyagában mintázott felülete mellett a lapok rövidre szabott, hidegburkolatra hajazó összhatása is.

Az egy osztásos, gyönyörű, fényes lapokkal, melyeket a gyártó „Super Gloss Maxi V5” elnevezésű családjában lelhetünk fel – gyönyörű, elegáns, letisztult tereket alkothatunk.

Fiatalos, különös hatást is elérhetünk – szintén az ELESGO lapok közt keresgélve – ha az egészen homogén világosszürke tónusú laminált padló mellett tesszük le a voksunkat!

A finom szürke árnyalat mellett egyébként hófehérben illetve számos színben kapható az ELESGO családban tartós, szuperfényes laminált – a termék kiváló tulajdonságaira is termékjellemzőire egy korábbi cikkünkben bővebben is kitértünk - melyekkel egészen különleges, légies hatást érhetünk el, modern bútorokkal alkalmazva fiatalos, szellős, már-már lebegő terek eleganciája valósulhat meg.

A laminált padló gyártása ma már egészen különleges, innovatív megoldással is kényeztet bennünket, így a különböző fa textúrái mellett a kövek, a beton, vagy a térkő hatásai is egyre élethűbb változatban elevenednek meg a lábunk alatt a belső enteriőrben.

 

Kiváló példa erre az angol Designflooring „Andalucian Opal” fantázianévre hallgató szépsége, mellyel szinte a kinti teraszt is bevihetjük a fürdőszobába, vagy éppen a lépcső alá – ezzel is egységesítve a külső és a belső terek közötti kapcsolatot.

A vízálló laminált padló egyébként fürdőszobába vagy konyhába is jó szívvel ajánlható, ám ha még biztosabbra szeretnénk menni, és valóban 100%-ig vízálló melegburkolatot, padlót keresünk, akkor a különleges, szintetikus gyantából készült üreges méh-sejt hordozó anyagú, készült teljesen vízálló Aqua Step márka termékei között érdemes szétnéznünk.

Náluk is számtalan szép szín, árnyalat található – ám ha a hideg színek, hűvös árnyalatok jegyében keresgélünk, akkor érdemes jobban szemügyre vennünk az Aqua Step „Montana Oak” agy „Grey Oak” hűvösebb, tölgy felületet, textúrát megjelenítő termékét, melyre 20 év garanciát vállal a gyártó.

Persze, az itt látott szépségek csupán némi ízelítő volt ahhoz, hogy kedvet kapjunk élőben is felkeresni – akár kedves ügyfeleinkkel, megbízóinkkal karöltve – az IBD Magyarország gyönyörű, tágas és elegáns minta bemutató termét. 

Itt ugyanis valamennyi, cikkünkben megemlített laminált padló gyártó termékei megtalálhatóak, és nagyon sok közülük élőben is megnézhető, megtapintható, mind a hűvös, mind a melegebb tónusú, mind a sötétebb, mind pedig a világosabb árnyalatok közül!
 

Válogassanak kedvünkre!

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin

Vissza a tetejére