Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Környezettudatosság és innováció – a padlók és melegburkolatok terén is alapvető értékek!

Ma már mindenhol ezt halljuk, tán még a csapból is a környezettudatosság, az újdonságok, és az innováció folyik. Minden magára valamit is adó cég innovatív: megújuló anyagokkal, egyre korszerűbb technológiai megoldásokkal dolgozik, folyamatosan fejleszt, újít. Az pedig ma már alapvető elvárás egy gyártótól, hogy odafigyeljen a környezetre. És hogy mindezt hogyan érik el a padlógyártó cégek, akik többnyire fával dolgoznak? Az alábbi írásunkból kiderül…

Az IBD Magyarország Kft. négy neves és világszerte ismert és elismert padlógyártó termékeit forgalmazza, s ebből két gyárnak is hivatalos hazai képviselőjeként jól tudja, hogy az elkötelezettség, hozzáértés és tapasztalat elengedhetetlen értékei mellett egy mai gyártó akkor lehet sikeres és hosszútávú, ha innovatív megoldásokkal, fejlesztésekkel rukkol elő évről évre, a trendek terén éppúgy járatos, ahogyan szem előtt tartja a környezet, a bolygó védelmét. Különösen lényeges ez egy fával, fa nyersanyagokkal dolgozó padló – illetve parkettagyártó cég számára, hiszen a rengeteg fát felelősségteljesen kell felhasználni, és természetesen az utánpótlásról is gondoskodni illik.

Az EGGER esetében például a világszerte 17 gyárban, 50 országban 7200 elkötelezett munkatárs dolgozik. Termékeik újítása pedig azon alapszik, hogy megfontolják és beépítik folyamataikba a vásárlóktól kapott visszajelzéseket, így minden ügyfélcsoport igényeit maradéktalanul kiszolgálhatják. Fő irányelveik a minőség, értékteremtés, dinamizmus, felelősség, bizalom, és a folyamatos megújulás. Az EGGER csoport a kiváló minőségű, és rendkívül széles választékú padló megoldások mellett már bútor frontokat, és a lakberendezésben használt egyedi fafelületeket, dekorokat is gyárt. A természetes hatású felületi struktúrák tökéletesen harmonizálnak egymással, segítségükkel különleges és stílusos lakókörnyezet alakítható ki. És még nem is említettük az innovatív technológiai megoldásokat, mint például az integrált hangszigetelés, ragasztásmentes lerakási rendszer és LED világítás.

Mindez olyan gyártási irányelvek és technológiák eredménye, melyekben kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatosságra. A laminált padló csaknem 100%-ig megújuló alapanyagból, fából készül, melynek felhasználása során különös gondossággal és felelősséggel járnak el. A gyár saját folyamatait a környezeti ciklusokhoz igazítja, így lehetővé teszi az erőforrások megóvását. A padló sem lágyítót, sem PVC-t nem tartalmaz, a dekor pedig vízben oldható színezőanyagokból készül. Kedvező a környezetre nézvén a termékek hosszú élettartama, továbbá, hogy a laminált padló teljes mértékben újrahasznosítható.

A tradíció és innováció egysége alkotja a HARO laminált padló és parkettagyárat, mely 150 éves múltra visszatekintő családi vállalkozás. 1866-ban alapította Franz Paul Hamberger, a gyár pedig azóta is tulajdonosi vezetés alatt, mára Németország vezető parkettagyártójává nőtte ki magát.

Különlegességük a parkettagyártás évtizedes tapasztalatában rejlik, mely garantálja a kiváló minőséget. A felhasznált anyag, az értékes, természetes, valódi fa hazai erdőgazdaságokból származik, melyből a legmodernebb technológiákkal készül a különleges parketta és a laminált padlók számos szép variánsa. A HARO márkaminőség egyik védjegye a parkettapadlók ragasztásának fejlesztése.  A gyár olyan parkettaléceket alkotott, melyek a trópusokon ugyanannyira tartósak, mint a sarkvidéken és ez hatalmas kihívás a ragasztás szempontjából is. A HARO szakemberei mesteri tudásának további bizonyítékai a sportpadlók, melyek a legkeményebb igénybevétel mellett is kiállják a próbát, például az Olimpiai játékokon. A sport terén megszerzett tapasztalatokat beépítették az otthoni felhasználásra tervezett termékek gyártási technológiájába is. A HARO gyár az igényeknek megfelelő innováció híve, melyhez az ügyfeleitől szerzi be az információkat. Nem követi, hanem - a vásárlói szükségleteknek megfelelően – ő maga alakítja a trendeket.

Legfrissebb újdonságaik a fürdőszobába tervezett Spa-parkett termékcsalád, mely a vizes helységekben is kellemes padlóérzetet biztosít, a kézműves prémiumpadlók, továbbá a Clean & Green környezetbarát tisztítószerek. Szintén vadonatúj fejlesztés eredményei az UV védelemmel ellátott Sun Protect termékek, melyekkel a színek még tovább ragyognak eredeti fényükben. A fejlesztések motorja az az elv, hogy valamennyi általuk gyártott termék időtálló legyen, s ezzel a korlátok nélküli lakhatás megteremtésére törekednek. A HARO csapata tehát a környezettudatosság jegyében, a természettel szorosan együttműködve állítja elő és fejleszti folyamatosan magas minőségű parkettáit. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a vállalat Németország első 100%-ban PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. És ha mindez még nem lenne elég meggyőző, eláruljuk, hogy a cég környezettudatos filozófiája az energiaellátás biztosítására is kiterjed: a gyártáskor keletkező fahulladékot öko-áram előállítására használják fel, mellyel nem csak saját gyáruk energiaigényüket fedezik, hanem a közösségi hálózatba is juttatnak energiát.

A ma ELESGO néven ismert kiváló minőségű padlók gyára Arnold Dammers 1958-ban alapított üzletével indult. A ’80-as években szabadalmaztatták forradalmi módszerüket, mellyel a padlók felülete nemcsak egyedülállóan dekoratív, de rendkívül időtálló is lehet egyszerre. 1997-ben épült hatalmas alapterületű gyáruk, és ezután már nem volt megállás: meghódították a piacot különleges fényű minőségi padlóikkal. A vállalat gyártási technológiái a mindenkori ökológiai követelményeknek is maradéktalanul megfelelnek. Az ELESGO melegburkolatokat német minőség, hosszú élettartam, és exkluzív megjelenés jellemzi. Az innováció és fejlesztés ennél a gyártónál is folyamatos. Méltán viselhetik a német „Blauer Engel”, azaz Kék Angyal tanúsítványt, mert technológiáik alapvető pillére a környezettudatosság. A gyártás során minimális energiát használnak, szennyvíz és értékes folyóvíz nélkül igyekeznek dolgozni. Oldószermentes akrilátgyantával dolgoznak, mely nem bocsát ki egészségre káros anyagokat. A nyersanyagok felhasználásakor is kiemelt figyelmet fordítanak a környezet védelmére: az energiát és a hulladékokat is újrahasznosítják, modern szűrőberendezéseikkel pedig minimálisra csökkentik a levegő szennyezését.

Az ELESGO padlók legfontosabb tulajdonságai közé sorolhatjuk, hogy a termékek egyszerűen, igen könnyedén tisztíthatóak.  Antisztatikus, portaszító felületeik ugyanakkor természetes hatásúak, exkluzív, fényes megjelenésük, rugalmasságuk, széles választékuk még közkedveltebbé teszi őket a vásárlók, végfelhasználók körében.

A világ egyik legismertebb luxus padlóburkolatokat gyártó vállalata, a DESIGNFLOORING szintén családi vállalkozásként kezdte működését. 1973 óta családi tulajdonban maradva hűek gyökereikhez és az általuk képviselt örök értékekhez. Szenvedélyük a vinyl padló – luxus kivitelben.

Innovatív, egyedi fejlesztésű technológiájukkal képesek arra, amire más ezeddig még nem: csodálatos, fantáziadúsan izgalmas mintázatok létrehozására. Az általuk készített padlók azonban nem csak egyediek, dekoratívak és szépek, hanem csendesek, időt állók, és kellemesen lágy, otthonosan meleg hatást nyújtanak, annak köszönhetően, hogy a padló alatt fa lapok helyezkednek el. A DESIGNFLOORING is a környezettudatosság és a természet védelmének elkötelezett híve, ezért 100%-ban újrahasznosítható anyagokból dolgoznak. Precíz, gondosan végzett munkájuk során kiemelt figyelmet fordítanak arra is, hogy alapanyagaikkal ne károsítsák a környezetet.

Lenyűgöző mintázatú, különleges textúrájú padlóik százszázalékosan vízállóak, és nagyon könnyen tisztíthatók, továbbá kényelmes, puha járófelületet adnak a talpunk alatt.

E négy kiváló cég példáján keresztül láthatjuk, miként lehet fa alapanyaggal is úgy dolgozni, hogy közben környezetünket is óvjuk!

A IBDesign innovatív kínálatában és elegáns bemutatótermében pedig meg is tekinthetjük, ki is választhatjuk, és meg is rendelhetjük a számunkra legszimpatikusabbat, legszerethetőbbet – döntésünket pedig szakmailag felkészült, hozzáértő kollégák segítik majd.

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin vinyl laminalt

Vissza a tetejére