Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Kreatív minták a padlón? Ma már szinte bármi lehetséges…

Igen, ma már a padlónk is lehet egyedi, személyre szabott! Az újgenerációs laminált padlókkal akár egyedi mintákban, kreatív alakzatokban is gondolkodhatunk. Akár a fa erezett megjelenést kedveljük, akár a kreatív, színes mintákat – bármely megoldásba belevihetjük saját egyéniségünket, hogy a kreatív táralkotás már az alapoknál, vagyis a padlónál elkezdődhessen…

Padlóink ma már számtalan felülettel, mintázattal kaphatók. A leggyakoribb, legkedveltebb laminált padló és vinyl padló felületek a fa erezeteinek mintázatait viselik, ám ezekből is számtalan tónust, árnyalatot, erezetvastagságot, sőt stílust is felfedezhetünk – a természetestől kezdve a rusztikuson át, a kreatív, elnagyolt grafikus minták, melyeket a fa erezeteit átírva dolgoztak ki a tervezők, egészen a modern, letisztult, nagyon finoman látszódó erezetmintákig bőven találunk választékot.

A lehető legtermészetesebb, valódi fa mintázatok – a HARO laminált padlókkal

Azoknak, akik a természetes fa hatásokat kedvelik, a HARO gyár laminált padlóit ajánljuk, ezek – a valódi fa után szabadon – a lehető legtermészetesebb, legélőbb látványt nyújtó dekorfelületekkel rendelkező laminált padlók. S hogy ez minek is köszönhető? Nos, annak, hogy a HARO gyár gyönyörű, valódi fa parkettákat is gyárt, méghozzá ezeket is egyedi, kézműves textúrákkal is!

Majd ezeknek a valódi fa parkettáknak a felületét fotózza le egy az egyben, s ezek kerülnek a laminált padlók felső, látszódó dekor rétegeire, így aki a valódi fa természetes, sajátos jellegét keresi, annak tökéletes alternatívát nyújtanak majd a HARO laminált padlói, melyeket a fa parkettáknál lényegesen kedvezőbb áron szerezhetünk be, és klickes rendszerének köszönhetően gyorsan és könnyedén telepíthetünk.

A természetes fa mellett a különösen egészséges, gerincünket talpunkat kímélő parafa modelleket is megtaláljuk a kínálatukban – ahogyan a többi gyártónál is kapható ma már parafa padló természetesen – és ennek természetes mintázata, textúrája is igen figyelemre méltó...

A legalább 6 féle dizájn, 9 féle textúra 25 év garanciával kapható a gyár kínálatában, ráadásul évről évre jönnek elő újabb és újabb kollekciókkal, melyek mindegyike valamilyen egyedi, különleges tulajdonsággal rendelkezik.

A legújabb trendek nyomán – az EGGER laminált padlóival járhatunk

Természetesen az EGGER laminált padlók között is számos természetes, valódi fa textúrákra hajazó modellt csodálhatunk meg, azonban azon lakásfelújítóknak, tervezőknek, lakberendezőknek, enteriőrdizájnereknek, akik különösen fontosnak tartják a legújabb trendek szerinti kialakítást és megújulást az enteriőrben, számukra leginkább az EGGER gyárat emelnénk ki, mégpedig azért, mert ők valóban háromévente váltanak kollekciót, s teszik ezt mindig a legújabb trendeket követve.

Egyedi kollekcióikat komoly tervezőkkel, dizájnerekkel együttműködve tervezik, és akár olyan is elképzelhető náluk, hogy ugyan a természetben nem is létezik egy bizonyos faerezet-minta, textúra – ám az EGGER padlók felületén igen!

A stílus, mely nem csupán ízlés kérdése a gyártó szerint, ahol „jövőkutatók” vizsgálják folyamatosan a legújabb trendeket, s olykor-egy adott stílust kiemelve a többi közül, dolgozzák ki a hozzá illő, hozzá tartozó dekorokat.

Így jöhettek létre többek közt a New Natural Style természetes hatású felületei, vagy a Pure Modern tiszta vonalvezetése, de a rusztikus, vagy akár a kifejezetten elegáns mintázatokat is fellelhetjük az Authentic család egyes modelljei között, és akkor a legújabb, 2018-2020-as kollekciók egyedi, elképesztő újdonságairól még nem is szóltunk…

Az idei év egyik nagy újítása a mintákon túl az egyedi mintázatokban rejlik, így a gyár nem csupán a felületek mintázatával, hanem az egyes deszkák méretezéseivel, és azok egymáshoz való illesztésének irányaival is játszik.

A modern egybefüggő padlómegoldás és a rusztikus hajópadló – hatás mellett egyre gyakoribb ismét a klasszikus halszálka minta, és a különböző, egyedi lerakási módozatok sokszínűsége.

De a tavaszi, légies, igazi egyéniséggel felruházott otthonok akár virágmintás laminált padlót is kaphatnak ma már, hála az EGGER apróvirág mintát tervező, játékos kedvű dizájnereinek!

Kőhatás, mozaikhatás, vagy a mintázott csempe látványa a luxus jegyében – a DESIGNFLOORING  különlegességeivel

Egyedibbnél egyedibb felületeket, különleges hatásokat érhetünk el az angol DESIGNFLOORING gyár szebbnél szebb laminált padló kollekcióival, hiszen a gyártó kifejezetten a különleges, extra hatások, látvány megteremtésére törekszik.

A fa barázdált mintás, már-már hagyományosnak mondható laminált és vinyl kollekciók mellett választhatunk akár csempemintás, vagy a kövek gyönyörű erezeteit, textúráit bemutató felületeket, vagy extra tágas, nagy terekbe illő családot, és eredeti, mozaik, domború hatású kavics, mozaik, vagy fém motívumokkal díszített járólap hatást is.

Ami pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb dobása volt tőlük, az nem más, mint a Karndean Kaleidoscope névre hallgató, valóban nagyon különleges és egyedi kollekció, ahol a gyerekkorunkból jól ismert kaleidoszkóp mintáit is láthatjuk akár a saját padlónkon, de a klasszikus, angol stílust, vagy az egészen modern, színes, geometrikus mintákkal is tervezhetünk vidám, játékos élettereket.

Játszhatunk a fényekkel, a színekkel, sőt akár a képregények világába is belecsöppenhetünk – hála az ELESGO kreatív tervezőinek!

Ha valaki jobban vonzódik az egyszínű, homogén felületekhez, mint a mintásakhoz – akkor is talál magának laminált padlót, mégpedig a szuperfényes, gyönyörű színekben és extragloss, azaz szuperfényes felületű ELESGO laminált padló kollekciók között, a fehér mellett számos ragyogó, élénk színben.

Aki attól tart, hogy e padlók felülete kényes, és a megszokotthoz képest több törődést, komolyabb ápolást igényel, őket szeretnénk megnyugtatni: az ELESGO supergloss padlók felületét egy speciális akril gyantából készítik, melynek pórusai zártak, ezáltal könnyebben tisztíthatóak – por, szennyeződés nem tapad meg azokon, így lényegesen könnyebben tisztítható, kezelhető a felület, ráadásul ellenálló a karcolással szemben.

És az igazán extra szenzáció, az egyszínű és fényes modellek helyett az ELESGO mintás laminált padló családja, mégpedig a fiatalok és a játékos kedvű középkorúak kedvenc képregényhőseivel díszített darabok.

Az igazán ütős látványt nyújtó, MARVEL névre keresztelt kollekció az idei tavasztól már megtekinthető és rendelhető az IBDesign zuglói bemutatótermében, ahol akár az anyukban azonos, a mintában megtalálható színekkel - egyszínű fehérrel, szürkével, vagy piros lapokkal - is kiegészíthetjük a képregény kockákat, hiszen a mintás darabok ára nem éppen olcsó, azonban akár egy sávban, egy-egy kisebb területen leburkolva is már egészen különleges élményt nyújtanak!

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin

Vissza a tetejére