Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Légies, elegáns, határtalanul tágas térélményre vágyik otthonában?

Akkor válasszon hófehér, lakkhatású, szuperfényes laminált padlót az ELESGO-tól! Német precizitás, magas minőség, hosszú élettartam, és az olaszokra jellemző ízléses, páratlan elegancia, légies, letisztult, gyönyörű dizájn jellemzi az ELESGO gyártó laminált padlóit. Ráadásul, ezek a szupertulajdonságok éppúgy jellemzik a természetes famintázatú, kőhatású, mint a homogén, egyszínű, ében fekete vagy éppen a légies, világosságot és eleganciát sugárzó hófehér modelleket.

De maradjunk most témánk kedvéért kizárólag a hófehérnél, hiszen azt vettük észre, egyre többen keresik, kérik, választják otthonukba a fehéret, hiszen jól tudják, minél világosabb, minél fényesebb egy felület, annál világosabbá, tágasabbá, szellősebbé válik a térérzet a helyiségben.

A fényes, visszatükröződő felületek – különösképpen, ha nagy és egybefüggő felületekről beszélünk – optikailag mindenképpen tágítják a teret. Ám éppen az által, hogy fényes, és hófehér – sokan mégis ódzkodnak tőle, hogy talán túl kényes, gyakori tisztítást igényel, a fényes felületéből adódóan pedig akár még balesetveszélyes is lehet, vagy csak egész egyszerűen könnyen karcolódik, nagyon kell majd vigyázni rá – ez pedig egy családban, ahol gyerekek is vannak, és egyszerűen csak éljük a mindennapokat – nem igazán kivitelezhető. Vajon tényleg így van? Vagy a modern technika erre rácáfolhat?

Nos, ezúttal igyekszünk eloszlatni, és megcáfolni a tévhiteket!

Első és legfontosabb érv, az ELESGO Supergloss padlók mellett, a rendkívüli karcállósága. Ezekkel a padlókkal sokáig új érzetet tudunk teremteni otthonunkban, ugyanis ez a típusú laminált padló az akril anyagának, felületének köszönhetően rendkívül ellenálló a karcolásokkal, horzsolásokkal szemben, ráadásul a tisztítása, ápolása is szinte gyerekjáték!

A fehér színtől nem kell megijednünk!

Hiszen egyrészt az ELESGO padlók felülete antisztatikus, vagyis nagy mértékben taszítja a port, másrészt pedig a padló felülete akrilgyantából készült, s ennek az anyagnak zárt pórusai révén aligha tudnak átjutni a szennyeződések. Így a padló felülete rendkívül könnyen és gyorsan tisztítható, nem marad foltos, sem maszatos a felület, egy jól kicsavart nedves ruhával áttörölve hosszú évekig ugyanilyen szép újszerű, gyönyörű padlónk lehet…

És mi a helyzet a csúszásveszéllyel?

Másik, amitől szoktunk tartani az ilyen extrán fényes felületeknél, az a csúszásveszély. Mi a helyzet e téren az ELESGO laminált padlók háza táján? Nos, a Supergloss padlókkal – hála a mai modern, innovatív gyártási technológiáknak és felületkezelésnek – nem kell tartanunk sem a csúszásveszélytől, sem pedig a felületek túlzott kényességétől!

Kényelem és szépség – párban járnak

A finoman lekerekített élek, az autentikus járólap megjelenés, és a kifejezetten strapabíró akrilgyanta felület gondoskodik a kényelmünkről is – a vitathatatlanul szép, exkluzív megjelenés mellett. Ugyanakkor sokan nem tudták, épp ezért meglepetésként hathat, hogy a padló hátoldala egy speciális impregnált nátronpapírt tartalmaz, ennek köszönhetően él, lélegzik a padlónk, ez pedig sokat tesz hozzá annak hosszú élettartamához, ahogyan mi a nyugodt otthoni légkörünket.

Kellemes közérzetünket megalapozza mindemellett még az is, hogy az ELESGO padlók rugalmas kialakításának köszönhetően csökken a lépészaj, az akril felületnek – így a hőelvezetési képességnek is köszönhetően – nem hűlnek ki teljesen a lapok, nem lesznek hűvösek, így akár papucs nélkül, mezítláb is nyugodtan sétálhatunk a padlón!

És egyáltalán: miért is döntsek a laminált padló mellett?

Mára a fogyasztók rájöttek, hogy rengeteg érv, előny szól a korábban még szkeptikusan kezelt, ám mégis rendkívül népszerű laminált padló mellett. A „kezdő” felhasználók számára a laminált padlók 3-7 rétegből készülnek, ezáltal kiemelten tartósak. Egy másik igen vonzó tulajdonságuk, hogy hozzávetőlegesen 25%-al kedvezőbb áron vásárolhatjuk meg, mint a hasonló keményfa padlókat, miközben a laminált padló is természetes: 90%-ban természetes fa anyagból készül!

Könnyebb lesz a telepítése is, ugyanis a laminált padlóburkolat ragasztós, és nyelv illetve horgony kialakítással készült. Egy professzionális installáció árától is megkímélnek bennünket az időnként  „úszó padlónak” is nevezett laminált padló gyártói, hiszen könnyebb, precízebb és szebb is lesz a végeredmény – anélkül, hogy bármilyen szőnyeget vagy tapadókorongot kellene használni a telepítéskor. 

Miután pedig telepítettük vadonatúj padlónkat, akár azonnal is használatba is vehetjük, nem kell várnunk semmilyen száradási időre, mint más felületek esetében a lakk vagy a ragasztó.

Még egy érdekes tény, ami sokszor elkerüli a figyelmünket, pedig kifejezetten nagy előnyt tartogat – több szempontból is, ez pedig nem más, mint a laminált padló szélessége.

Mivel a laminált padló deszkái többnyire szélesebbek, mint a hagyományos fapadlóké, ezért kevesebb lesz az egyes lemezek csökkentése, telepítése – vagyis, a folyamat jóval rövidebb idő alatt kész lehet. Ugyanakkor a szélesebb deszka felületeknek köszönhetően a zajok is csökkentebb mértékben vannak jelen.

Ezeket a padlókat körülbelül tízszer olyan tartósra tervezték, mint a hagyományos fa padlókat, ezért a legtöbb laminált padlót gyártó cég akár 10-15 vagy 20 éves garanciát is vállal a termékeikre, ez pedig mindenképpen hosszabb, mint a keményfa termékekre vállalt garanciák.

Persze, ezt is mind gyártója válogatja, minden termékcsalád, gyártó és típus eltérő lehet, azonban általánosan igaz az, hogy a laminált padló minden esetben egy szép, igényes, modern, tartós és kényelmes megoldás lesz otthonokban, közületekben, üzlethelyiségekben egyaránt.

Jöjjön el és győzödjön meg minderről személyesen, az IBD Magyarország Kft elegáns és gazdag, élőben is megtekinthető választékkal felszerelt bemutatótermében!

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin laminalt

Vissza a tetejére
+36 30 466 1513

Varga Erika