Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Mit érdemes tudni az egyre népszerűbb vinyl padlóról?

A DESIGNFLOORING vinyl padló előnyei

Vízálló és csúszásmentes felület

A vízállóság egy rendkívüli előny, mert így a padló alkalmazási területe a lakáson belül korlátlan! Anyaga azon túl, hogy teljes mértékben ellenáll a víznek, még ha az tűzforró, akkor sem tesz benne kárt. Ebből is következik, hogy tisztítása is nagyon egyszerű. Felülete könnyen kezelhető, ráadásul antibakteriális, kisgyermekekre sem veszélyes. Semmi olyan anyagot nem tartalmaz, mely az egészségre káros lenne. Magas kopásállósággal rendelkezik, és könnyen kezelhető, ezért extra igénybevételnek kitett terekben is megállja a helyét.

Gyors és egyszerű telepítés

Szerencsére könnyen méretre vágható, a ragasztható verziók mellett ma már készülnek klikkes változatok is. Ezek csomagolása, kiszerelési egységei a laminált padlólapokra hasonlít. Általában 5 mm vastagságúak, de természetesen léteznek többféle méreten is. Gyorsan és olcsón lerakhatók és fel is szedhetők, így még akkor sem kell megválnunk kedvenc padlónktól, ha új otthonba költözünk. További előny, hogy lerakás után már akár azonnal terhelhető.

Esztétikus, ízléses megjelenés

A vinyl padlók a melegburkolatok összes előnyét ötvözi a fa- vagy kő hatású dizájnnal. Megdöbbentő, hogy mennyire valósághű textúrákat, és színeket képes visszaadni a vinyl burkolat, megszólalásig hasonlít ezek dekor felülete a természetes anyagokhoz. Rengeteg fajta szín és mintázat közül választhatjuk ki a legjobban tetszőt, mely tökéletesen illik majd otthonunkba. A gyönyörű, természet ihlette minták mellett megtalálhatók a nem kevésbé izgalmas, extravagánsabb, különleges színű és mintájú változatok is. 

A DESIGNFLOORING vinyl padló felépítése

A DESIGNFLOORING vinyl padló burkolása

Az anyag akklimatizációja 

A padlóburkoló anyagot lerakás előtt legalább a 24 órával ki kell bontani a csomagolásából (a lapok és deszkák lehetnek egymásra rakva, de mindenképp fektetve legyenek), és időt kell hagyni arra, hogy az anyag alkalmazkodjon a burkolandó helyiség klímájához. A szoba hőmérséklete 18–26 °C legyen.

Padlófűtés

DESIGNFLOORING padlódeszkáink és padlólapjaink lerakhatók padlófűtéses padlóra is, de ilyenkor hőszigetelést kell alkalmazni, hogy a felületi hőmérséklet ne emelkedjen 27 °C fölé.

Univerzális, magas hőmérsékletű (HT) vagy Epoxi ragasztót kell használni. A padlófűtést 48 órával a padló lerakása előtt és után, valamint munka közben kikapcsolva kell tartani, majd a hőmérsékletet fokozatosan (tipikusan 3 °C/óra felmelegedési idővel) kell a kívánt hőmérsékletig emelni.

Elektromos padlófűtés esetében először mindenképp érdeklődni szükséges a gyártótól/forgalmazótól, hogy a fűtőrendszer összeegyeztethető-e az általunk kínált padlóburkolatokkal. 

További hasznos infók ITT érhetők el, illetve segítségképpen íme néhány telepítési videó!

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin vinyl

Vissza a tetejére
+36 30 466 1513

Varga Erika