Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Mit tehetünk vinyl padlónk fényének megőrzéséért?

Hasznos tanácsok Designflooring vinyl padlóburkolatok szakszerű ápolásához

A Designflooring padlófelületek rendkívül ellenállók, tisztításuk és karbantartásuk mégis szinte gyerekjáték! Fontos azonban, hogy szakszerűen ápoljuk a felület, így még tovább megőrzi csillogását.

A vinyl padlóburkolat egyik előnye, hogy egyszerűen karbantartható, könnyen tisztítható és higiénikus, hiszen a sár, por, vagy egyéb szennyeződés nem tapad meg az antibakteriális felületen. A Designflooring elkötelezett híve a környezetvédelemnek, melyre nemcsak a burkolatotok gyártása során fordítanak különös figyelmet, de tisztítószereik is 100%-ban biológiailag lebomló anyagokból készülnek.

Nézzük meg most kicsit részletesebben, hogyan tisztíthatjuk leghatékonyabban vinyl padlónkat. Kezdjük a megelőzéssel! Íme, néhány hasznos tipp a felület épségének megőrzése érdekében:

  • Használjunk lábtörlőt a bejáratnál, hogy a szennyeződéseket és nedvességet ne hordjuk be az előtérbe.

  • A csúszásmentesség érdekében kerüljük az aeroszolos és a szilikon alapú tisztítószereket.

  • Óvjuk a felületet a karcolásoktól: a bútorok lábára tegyünk védőfilcet, és ha a nehéz tárgyak tologatása elkerülhetetlen, görgőkkel mozgassuk azokat.

  • Kerüljük a gumi érintkezését a padlóval, mert maradandó nyomot hagyhat rajta. Ne használjuk gumialjú szőnyeget, gumírozott bútorlábakat, vagy gumi csúszásgátlót.

  • Gondosan válasszuk meg, hogy milyen porszívót használunk! Kerüljük a gőzzel működő szerkezeteket, és figyeljük arra is, hogy ne legyenek éles szélek a tisztítófejen.

  • A szennyeződéseket lehetőleg azonnal távolítsuk el.

Ha mégis megtörtént a baj, karcolás, vagy folt keletkezett, kozmetikailag kijavíthatjuk a Designflooring tisztítószerek segítségével. Ha szükséges, kicserélhetjük a sérült lapot, illetve deszkát. Emellett fontos, hogy kiderítsük, és megszüntessük az okot, mely a problémát előidézte.

Milyen gyakran kell tisztítani a vinyl padlóburkolatot?

A napi takarítási művelet nagyon egyszerű: a szennyeződések nagy részét seperjük vagy porszívózzuk össze, majd tisztítószeres vízzel mossuk fel a burkolatot. Fontos, hogy hagyjuk teljesen megszáradni, mielőtt újra rálépünk. A nagytakarítást - azaz a padlóburkolat felfrissítését - 6-12 havonta érdemes elvégezni. Ha kap egy kis plussz törődést, még tartósabb, ellenállóbb és szebb lesz a padlónk.

Milyen tisztítószereket használhatunk Designflooring vinyl padlónk ápoláshoz és karbantartásához?

A gyártó háromféle tisztítószert fejlesztett ki kifejezetten ennek a burkolatnak a tisztításához:

A Designflooring Clean a napi takarításhoz ajánlott. Használata nagyon egyszerű: a portalanítás után hígítsuk a címke utasításai szerint, majd felmosóval vigyük fel a felületre, végül hagyjuk megszáradni. Használat után a felmosót alaposan öblítsük ki. Nagy felületek tisztán tartásakor, vagy különösen makacs szennyeződés eltávolításához tisztítógépet is használhatunk.

A Designflooring Remove és Deisignflooring Refresh termékeket a vinyl padló helyreállítására és felfrissítésére javasoljuk. A Designflooring Remove szerrel tudjuk előkészíteni a Deisignflooring Refresh ápoló használatát, melyek így együttesen védelmet nyújtanak a mikro-karcolások ellen, és csodás fényt kapnak általuk a padlófelületek. A Remove használata előtt távolítsuk el a mozgatható tárgyakat a padlóról, a lábtörlőt pedig tisztítsuk ki. Miután hígítottuk az anyagot az útmutató szerint, felvihetjük a felületre takarítógéppel, vagy felmosóval. Ha nyeles felmosóval dolgozunk, akkor egyszerre maximum 5x5 méteres területet takarítsunk.

Az oldatot 10 percig hagyjuk hatni, majd száradás előtt mossuk fel nedves porszívóval, vagy felmosóval, végül öblítsük át a felületet tiszta vízzel is. A Designflooring Refresh használata előtt kapcsoljuk ki a padlófűtést, és lehetőleg kerüljük az erős napsütést, illetve huzatot. A hígítatlan folyadékot egymást átfedő sávokban vigyük fel a padlóra, az ablakkal (vagy egyéb fényforrással) párhuzamosan haladva. 30 perc száradás után vigyünk fel még egy réteget az előzővel ellentétes irányban. Ezután a padlónak legalább 6 órát száradnia kell.

Ha rendszeresen és szakszerűen ápoljuk vinyl padlóburkolatunkat, az meghálálja a törődést, és hosszú évekig megőrzi kiváló tulajdonságait.

Üzleteinkben és központi minta bemutató termünkben mind a gyönyörű vinyl burkolatok, mind a Designflooring termékei, mind pedig a hozzájuk javasolt tisztító – és ápoló szerek is elérhetők! Tavaszi felújítás, tavaszi nagytakarítás? Tervezzen velünk bátran: Az IBDDesign csapata várja Önt szeretettel, egyedi elképzeléseit is örömmel fogadjuk!

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin

Vissza a tetejére