Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Nyári fények, világos faparketták

Világos szín időtlen és mindig jó választásnak bizonyul. Előnye, hogy a teret vizuálisan tágítja, világosítja és jól kombinálható színekkel, illetve különböző stílusirányzatokkal. 

A padlóburkolat nagy mértékben határozza meg a helyiség benyomását. Miután a világos/natúr szín ilyen szempontból semlegesnek mondható, mely cseppet sem tolakodó, sőt érvényesülni hagyja a berendezést azért is jó választás, mert ha idővel változást szeretnénk az enteriőrben, komoly anyagi befektetés nélkül tudjuk megtenni a bútor cseréjével vagy a falak színének átfestésével, amihez jól idomul az időtlen parketta.

Milyen lakberendezési stílust szeretne? 

Skandináv, provencei, ipari, talán angol vagy francia belső tereket. A világos fapadló biztosan jó választás, ahogy jó alapot nyújt a modern és funkcionális elrendezés kialakításához is.

A világos padlón belül a HARO -Németország vezető, családi vállalkozású parketta gyártója-, széles spektrumon kínál fa parkettát. 

Eldöntöttük, hogy világos padló legyen, de ezen belül mintázatban legyen semleges vagy inkább minél természetesebb hatású a csomók és göcsörtök által? Struktúrában legyen visszafogott  vagy minél barázdáltabb? Ez mind lehetséges a HARO kínálatában.

Milyen színű beltéri ajtó illik a világos padlóhoz?

Szerencsére a világos padló univerzális, így mind a világos mind a sötét ajtók jól passzolnak. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy az ajtó színét nem csak a padlóhoz igazítva szükséges kiválasztani, hanem figyelembe kell venni, hogy a bútorok és a fal színével is harmonizáljon. 

Milyen színű bútorok illenek a világos padlóhoz?

Miután a világos padló univerzális, így jól párosítható bármilyen színű bútorral, legyen az sötét, világos vagy akár színes….

Ha sötét bútorokat választunk, akkor azokat a világos padló kiemeli és a bútorok kapnak nagyobb hangsúlyt. 

Amennyiben világos bútorokat választunk akkor az szinte beleolvad a környezetbe, így egy semleges, letisztult környezetet teremtve. Ezzel a praktikával a nehéz tárgyak szinte könnyednek hatnak.

Milyen falszín a legjobb választás?

Nincs olyan, hogy legjobb, mert a világos színű fallal bármi harmonizál. Kérdés milyen hatást szeretne elérni? Illetve mérlegelnünk szükséges, hogy mekkora helyiségről van szó és mennyi fény áramlik be. 

A fehér és más világos pasztell színű festék a világos padlóval harmóniát, barátságos és nyugodt belső teret teremt, illetve optikailag tágíthatjuk a teret ezáltal és egy kevés fénnyel rendelkező szoba is kivilágosodhat.

Szűk folyosó, mintha nagyobbnak látszana ezzel a semleges, elefántcsont színnel.

Amennyiben elegendő fény jut otthonába, választhat egy dominánsabb színt, például egy hűvösebb árnyalatot, amivel energikus, élénkítő, pezsdítő hatást érhet el. 

A közép megoldás, ha csak a fő falat emeli ki egy erős színnel, amit egy világos, semleges pasztell színnel párosít. Ez jelenleg rendkívül trendi megoldás.

Itt egy falat emeltek ki élénk mályva színnel, ráadásul egy eltérő színes bútorral kombinálták, ami jól mutatja, hogy a különböző színek párosításától sem kell megijednünk. Ezen felül azt is jól prezentálja, amiről már esett szó, hogy a sötét és a világosabb bútorra hogy hat a világos padló. Csak takarja le kezével a kép egyik ill. másik felét.

További segítségért forduljon szakértő értékesítő kollégáinkhoz.  

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin faparketta-tartalom

Vissza a tetejére
+36 30 466 1513

Varga Erika