Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Parafa – a világ legcsendesebb, legpuhább egészséges padlója

Az egészséges padlónak számos alternatívája létezik, ahogyan számos érvet is fel tudunk sorakoztatni mellette, hogy miért is burkoljuk otthonunk padlóját is parafával – az egészség, az ergonómia, és a környezettudatosság jegyében. Nézzük meg röviden azt a 6 nyomos érvet, melyekből biztos választ kapunk arra, miért is olyan egészséges a parafa padló!

A parafa padlók már ugyan pár esztendeje meghódították a világot, mégis, sokaknak még mindig az újdonság erejével hatnak. Akadnak olyanok is, akik azt hiszik, hogy egy parafa meleg burkolatot túlságosan óvni, védeni kell, mert esetleg ez nem lehet olyan strapabíró, vagy olyan mutatós, szép - mint pl. a hagyományos laminált padlólapok.

Nos, ezeket a tévhiteket szeretnénk most elsősorban megcáfolni!

Számos, neves melegburkolat-gyártó fedezte fel és vette elő a parafát, és évtizedes tapasztalataikat, egyedi innovációs megoldásaikat, szakszerű tudásukat ötvözve megalkották azt a valóban környezetbarát, egészséges, rugalmas, ergonomikus padlót, melyet joggal nevezhetünk az egyik legközkedveltebb padlótípusnak manapság.

A HARO gyár egyik nagy kiválóságának tartják számon a parafa padlóit, melyek nem csupán jól néznek ki otthonainkban – hiszen azon túl, hogy látványosak, trendik – számos kedvező sajátossággal bírnak.

A gyártó több évtizedes tudása, fejlesztései révén mára már bármely otthonba, vagy akár kisebb forgalmú irodai térbe könnyedén beépíthető a parafa, mely szépségén, természetességén túl még strapabíró is, nem beszélve a számos egészségünket óvó tulajdonságáról…

A HARO parafa padlóival a már megszokott, utánozhatatlan német minőséget kapjuk. Mindemellett elmondhatjuk, hogy valamennyi melegburkolat-típus közül a parafa a lehető legjobb hőszigetelő, és mivel anyaga nagyfokú rugalmassággal bír, ennek köszönhetően kiváló a rezgéscsillapítása is.

Miért is olyan lényeges ez?

Nos, azért, mert pont ez az a két tulajdonsága, melynek köszönhetően rendkívül jó hatással bír az ízületeinkre és a gerincünkre.

Miért lehet a parafa ennyire ergonomikus, ennyire rugalmas szerkezetű?

Az állandóan megújuló természeti forrás levegővel telt sejtek millióiból épül fel. Ennek köszönheti, hogy az összes természetes anyag közül a legmagasabb hő-elvezető képességet birtokolja, és a legjobb hőszigetelő is egyúttal. A parafa millió sejtjének összekapcsolódásának köszönheti az anyag a kedvező tulajdonságait.

Miért is szeretjük annyira a parafa padlót? Mely tulajdonságai olyan rendkívülivé?

  1. Megőrzi otthonunk melegét, hiszen remek hőelvezető, hőszigetelő.
  2. Környezetbarát, és egészséges választás még allergia esetén is: a parafa padlók anyaga ugyanis ellenáll a penésznek, a korhadásnak, és a különböző baktériumoknak, és semmilyen káros anyagot nem tartalmaz, így allergiások, gyermekek közkedvet padló típusa lehet…
  3. Ergonomikus, hiszen rugalmas, és remek rezgéscsillapító: elnyeli a lépéseink zaját, mindeközben pedig csökkenti a lábak, az ízületek és a gerinc terhelését – miközben nagy a terhelhetősége, ám a terhelés hatására nem oldalirányban nyomódik össze a felülete.
  4. Vízálló, víztaszító képessége révén akár vizes helyiségbe, akár padlófűtés alá is kiválóan alkalmazható melegburkolat – ugyanis nehezen éghető, az anyaga pedig égést késleltető tulajdonságokkal rendelkezik.
  5. Antisztatikus, nem vezeti az elektromosságot
  6. Irodai terekbe, gyerekszobákba még amiatt is sokan szeretik, mert kiváló hangszigetelő, jól elnyeli a zajokat, hangokat – ezt a nyitott, összefüggő pórus szerkezetének köszönheti
  7. Mindemellett még látványos és könnyen kezelhető: egyszerűen tudjuk vágni, szabni, telepíteni, és nem csupán padlóburkolatként, hanem akár falra, mennyezetre is kiváló!

Kell-e több nyomós indok mindennél?

Döntsön akár a HARO kifejezetten könnyen tisztítható, UV fénnyel kikeményített, folt – és karcálló permadur lakk felülettel ellátott parafa padlóburkolatai, akár az EGGER szebbnél szebb, látványos, trendi, természetes, valódi fa hatású felületei mellett – a Dreamfloor Álomparketta Stúdióban biztosan megtalálja az Ön számára legideálisabbat!

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin parafa-padlo

Vissza a tetejére
+36 30 466 1513

Varga Erika