Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Szemünk fénye kis lakhelye, azaz a gyerekszoba

A gyerekszoba dekorálása nagyon hosszú utat tett meg a "kék és rózsaszín" enteriőr óta. Ennek oka többek között, hogy a világról alkotott véleményünk és látásmódunk kiszélesedett köszönhetően a könnyebb, gyorsabb és kedvezőbb utazási lehetőségeknek. Ezáltal megismerhetünk más kultúrát, hogy mások hogyan élnek. Minél több inger ér minket utazáskor, vagy akár csak a képek nézegetése közben vagy a különböző utazási és lakberendezési blogok olvasása közben, annál nagyobb hatást gyakorol gondolkodásunkra és ízlés világunkra fejlődésére.

A semleges színek manapság rendkívül közkedveltek a nyugtató hatása és a jól kombinálhatósága miatt. Jól illeszkedik minden életkorba, így nincs szükség arra, hogy néhány évente újra kelljen festeni a szobát. Ugyanez vonatkozik a bútorok,padló megválasztására is- gondoljon bele, fektessen be jól és élvezheti hosszú hosszú ideig, mert ezek továbbra is gyermeke szobájának részét fogják képezni az életkorától függetlenül.

A szoba témája

A gyerekszoba dekorációs ötletek általában egy központi téma körül mozognak, ami gyakran az állatok vagy egy különleges helyszín, például dinoszauruszok, egyszarvúak, a szafari vagy egy varázslatos park. Ezek a témák tele vannak mosollyal, szórakozással és ártatlansággal, amelyek fárasztják a gyermek fantáziáját, miközben fejlesztik is azt. Ezen felül történetmesélő eszközként szolgálhatnak az ilyen szobák.

A kék, mint a kék égbolt, ami a nyugalom és nyitottság érzésével társul, gyakran unisex ötletként lép fel a lakberendezés során. A szürke árnyalatai is népszerűek, különösen akkor, ha krémes fehér vagy pasztell rózsaszínnel párosítják, hogy melegítsék a szükre hűvös érzetét.

Ha inkább valamilyen erősebb színt szeretnének, keressen olyan kiegészítőket, ami könnyen kicserélhető, ha az ízlése megváltozna, vagy ha túl nyomasztónak érezné a választott színt.

A játékosabb, vidám szín használatának másik módja az, ha egy nagyobb falfelületen a világos pasztell színeket kombinálja egymással.

Dekoráljunk bátran

Az újszülöttek, a csecsemők és a kisgyermekek nem valószínűleg művészkritikus közönség, ám a dekoráció fontos része annak biztosítása, hogy az óvoda műalkotásokkal lógjon-e. Ugyanazok a belsőépítészeti alapelvek vonatkoznak ide, mint otthonának minden más szobájába.

A művészet a textúra hozzáadása a szobához és extra személyiség hozzáadása, de mindennél inkább lehetővé teszi a kiválasztott téma fejlesztését. Laura Hammett kisgyermekkori szobáinak kiválasztása bizonyítékul szolgál arra, hogy õket, mosómedveket, róka kölyköket és baglyokat keretesen ábrázol. Hasonlóképpen, Sophie Paterson dzsungellények serdülője összehangolt képfalat alkot a finom, szafari témájú óvoda alatt.

Ami fontos, a játékosság

A művészet csak a kiindulópontja a dekoratív tapintások hozzáadásához a gyermek szobájához. Néhány egyedi óvodai kiegészítő bevezetése egyszerre testreszabja a helyet, és érdekes textúrákkal és hangokkal látja el azt, hogy a rendszer ne érje egydimenziós.

Kérdezd meg magadtól, hogy mely érzelmek vonzzák a szobát vonzóbbnak mind ön, mind a gyermeke számára, és mosolyt hoznak az arcodra, mivel ez a ház része, ahol kreativitást, fantáziát és játékosságot gyakorolhat. Mindent monogramos párnák szép szövet, pom-pom szélű pelmets és függönyök, és a luxus ágynemű terítve egy fotel játékokra less ki kíváncsi helyeken mintha jöttem, hogy az élet minden tökéletesen otthon van.

Rendetlenségtől mentesen

A házban nincs egyetlen szoba sem, amely nem igényel tárolást. Bár kicsik, a csecsemők mindenféle kiegészítővel rendelkeznek, amelyek azt kérik, hogy távol tartsák őket, és ne hagyják a helyet rendetlennek. A dobozos óvodákban különösen fontos ötlet a megtakarítás a tárolással.

Kutatjon tárolóágyat vagy az alatt található helyet, hogy lecsúsztassa az ágy alsó kosárát, keressen olyan váltóasztalokat, amelyek valójában fiókos szekrénynek vannak, tehát kettős célja, fedezze fel a játékok tárolására vonatkozó ötleteket, és olvassa el az óvodai polcok ötleteit, hogy megnézze, mennyi tárolóhely van. be lehet nyomni függőlegesen, hogy a legtöbbet hozza ki a falak teljes kiterjedéséből.

Vegye figyelembe az esetleges bútorok alakját is. Ívekkel, sima görbékkel és kissé konkáv darabokkal ellátott minták segítenek a helyiségben nagyobbnak érezni magát.

Fobntos lépés: textilek kiválasztása

A gyerekszoba díszítése mindig szövettel kezdődik. Csábító azt gondolni, hogy a gyerekágy vagy a szoba színe megválasztása az a hely, ahol kezdődik, de ha vonzó szöveti szöveget vonz, akkor nehéz lehet azt a helyiségbe illeszteni, ha más döntések már megtörténtek.

A szövet nagy szerepet játszik az óvodában, mert az egyetlen hálószoba, ahol mindig fotel vagy kanapé lesz . Más hálószobákban elférhet egy, de ápolási hely szükséges. Ez azt jelenti, hogy tudja, hogy lesz legalább egy méretben található kárpitozott bútor . A redőny is egy népszerű választás az óvodában, tehát valószínűleg két kulcsfontosságú textilterület lesz.

Gyakorlati szempontból ne felejtsük el, hogy a gyerekszoba szövetválasztásának figyelembe kell vennie az ellenálló képességet. A pamut bársony lehet szép dolog, de nem fog jól reagálni a kiömlésre és a foltokra. Ne felejtse el, hogy a textil miként képes megbirkózni az újszülött és a kisgyermek életével - kérdezze meg a dörzsölő számot, a Scotchgard-ot és azt, hogy a burkolatok eltávolíthatók-e bármilyen kárpiton.

A végső választáskor vegye figyelembe, hogy nem minden óvodai szoba ötlete merész, mintás vagy gazdag textúrájú. Ha olyan szövetet választ, amely lágy (mint például a pamut-len keverék), és a szemén puha (például a zabliszt és a galambszürke szín), egyszerűen azt jelenti, hogy a díszítés más részeiben ékezeteket adhat hozzá.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin vinyl disano

Vissza a tetejére
+36 30 466 1513

Varga Erika