Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Teljes felújítás otthon, vagy a nyaralóban?

Egy komplett felújítás esetén a szakipari munkákon túl szinte mindig a vizes helyiségek, a konyha és a fürdőszoba okozzák a legnagyobb fejtörést. A burkolatok terén szeretjük, ha a természetes textúrákat meleg hatás, és nagyfokú tartósság övezi, miközben még a lerakásukkal sem megy el túl sok idő, és fáradság. A szaniterek és a mosogató szintén kényes kérdés: legyen tartós, antibakteriális, lehessen javítani, és persze jó, ha a dizájn is változatos, kedvünkre való. És akkor még a nappali vagy a hálószobák sokoldalú, stílusunkhoz igazítható padlóiról nem is beszéltünk…

 

Nos, számos elvárás van tehát otthonunk vagy a családi nyaraló burkolatait és berendezéseit illetően is, azonban nincs okunk az aggodalomra: a mai kortárs termékek már valamennyi elvárásunkat már-már maradéktalanul teljesítik!

Nézzük elsőnek a burkolatokat!

Egy nyaralóban, - amely többnyire távol esik otthonunktól, hogy a valódi hétköznapokból való kizökkenés élményével ajándékozhasson meg bennünket évről évre -, az lenne az ideális, ha nem kellene odacipelnünk, odarendelnünk több típust, a különböző gyártók termékeit:

Hidegburkolat a konyhába vagy a fürdőszoba és a mellékhelyiség tereibe, melegburkolatok a szobákba, esetleg szőnyegpadló vagy laminált padló a nappaliba?

A sokféleség ezúttal nem biztos, hogy gyönyörködtet, inkább ellenkezőleg! Túlzott macerával, felesleges ügyintézéssel és szervezéssel jár, és különben is sokkal szebb, ha valamennyi térben egységes, egyöntetű burkolat kap helyet.

Amellett pedig, hogy a macera is kevesebb, esztétikusabb és a mai kornak is jobban megfelel, ha egységes, egyöntetű a burkolat valamennyi helyiségben.

Nem csupán a terek tűnnek majd optikailag sokkal tágasabbnak, de a napi takarítás is jóval egyszerűbb és gyorsabb lesz, ha csupán egy féle burkolatot kell tisztítani, ápolni. Különösen, ha az nem is igényel túlzottan nagy tisztogatást, és egyszerűen, de nagyszerűen karbantartható, és még a telepítése is pofon egyszerű…

Hogy nem létezik ilyen burkolat?

Dehogyisnem!

A mai, újgenerációs vinyl padlókkal akár az egész lakást, az egész nyaralót leburkolhatjuk, nem kell aggódnunk sem a víztől, sem a párától, de még a nehéz bútoroktól, vagy az UV sugárzástól sem! A kényelmünk is maximális lesz, hiszen a vinyl padlók számos előnyükkel örvendeztetik meg tulajdonosaikat:

  • gyors, könnyű beszerelés,
  • tartósság
  • vízállóság
  • rendkívül könnyű karbantartás
  • esztétikus, szép, természetes hatású, valamint
  • meleg és csendes felületek.

A Designflooring cég luxus vinyl padlóival megalkotta a természetes anyag esztétikáját és szerkezetét. Akár domború, akár famintázatú, vagy éppen természetes kőhatású, vagy akár kavicsmozaik mintázattal ellátott felületeket is választhatunk!

A Designflooring vinyl padlók könnyen, gyorsan lerakhatók, innovatív hátoldaluknak köszönhetően nincs szükség a klikkes záródásra sem, mely valóban megkönnyíti a munkát. A ragasztható, vagy az egyedien, egyszerűen telepíthető klikkes rendszerű megoldásokkal, mint a Palio Click vagy a Palio Core - a nyaraló akár egy hosszú hétvége alatt is felújítható!

Ha azonban mégis a laminált padló mellett tennék le a voksunkat, és a dizájn, a trendek nagy szerelmeseiként egyedi hálószoba vagy nappali burkolásra vágyunk, akkor az EGGER legújabb, 2018-as kollekció modelljei között érdemes még alaposabban szétnéznünk…

Az EGGER ugyanis különösen kedvelt és népszerű az eredeti, egyedi dizájn és a trendkövetők szemében, hiszen ő éppen az a laminált padló gyár, akik még a padlóikat is a változó lakberendezési trendekhez képesek igazítani!

A már korábban is 4 alapvető, különböző stílusra bontott EGGER kollekció az idén tovább bővült, ahol is már helyiségekre bontva, a helyiségek különböző méreteihez is választhatunk padlót. Az EGGER padlóit az Uni-fit rendszereknek köszönhetően szintén könnyű és gyors lesz lerakni. Ám ezek a padlók nem csupán otthoni, de közületi felhasználásra is alkalmasak lehetnek, a különlegesen hosszú modelleket akár egy vidéki, csinos kis kúria felújításához is el tudjuk képzelni.

Laminált padlóból ugyan 100%-ig vízállót nem tudunk biztosítani, lévén hogy a laminált padló anyaga 80-90%-ban természetes, préselt fa – azonban nedvesség állót, pára állót már találhatunk az EGGER kollekcióiban. Ezeknek a termékeknek jóval magasabb az ellenállása a vízzel szemben a hagyományos laminált padlókéhoz képest, és 5-ször kisebb duzzadóképességgel bírnak!

Az egyedileg kifejlesztett HDF réteg kifejezetten nagy rostsűrűséggel rendelkezik, így az otthoni felhasználáson túl akár ipari célokra is alkalmassá teheti a termékeket.

Az EGGER trend – és jövőkutatói pedig folyamatosan vizsgálják a trendeket, az új tendenciákat, az emberek és lakókörnyezetük változásait – és folyamatosan ehhez igazítják újabb és újabb kollekcióikat, melyekben mindig hoznak valami izgalmat, valami merőben újat a számunkra.

Na, és ha már a burkolatok terén meghoztuk a cseppet sem könnyű döntést, akkor érdemes átgondolni, mit válasszunk a fürdőszobába, vagy a konyhába?

A Marmorin, a lengyel, többszörös design-díjas szanitergyár mind a mosdók, mind pedig a mosogatók terén nagyszerű innovációkkal, és rendkívül praktikus méret – és formabeli kialakításokkal segít bennünket nem csupán otthonunk, de nyaralónk felújításában is!

Milyen mosdó illik a nyaralóba?

Kattintson ide és olvassa el a cikk folytatását!

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin

Vissza a tetejére