Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Textúrák, fények, felületek a természet és az extravagancia jegyében

Melegburkolatainkon éppúgy, ahogy a hidegburkolatok egyre szélesebb tárházában már szinte nem is létezik lehetetlen! A természet gyönyörű textúrái – mint a fa erezete vagy a kövek olykor finomabb, olykor durvább rajzolata élethűen visszaköszönnek, szinte bármilyen anyagon – legyen az matt, selyemfényű, vagy éppen egészen magasfényű felület, méghozzá túlérzékenység nélkül! Mit jelent vajon az érzékeny padló? És tényleg létezik ma már Wellness padló is?

Korábban már írtunk az ELESGO fényes felületű laminált padlóiról, s talán épp ezért merült fel a kérdés olvasóinkban: mennyire tartósak, mennyire bírják a strapát ezek az ultra fényes, lakkhatású laminált padlók?

Szerencsére a mai technológia magas fokú fejlesztéseinek és innovációinak köszönhetően ezek a laminált padlók mind anyagukat tekintve, mind pedig felületi megoldásait illetően tartósak és lehetőség szerint az egészségünkre is ártalmatlanok.

A szuperfényes padlókat, mint melegburkolati termékeket az ELESGO gyár kínálja, akik már több évtizede fejlesztik ennek technológiáját.

Az elegáns, ugyanakkor mégis nagyon robusztus megjelenést a HDM gyártó mutatta be első ízben 1999-ben, vezető élen járva e technológia kifejlesztésében.

A magasfényű felület tartós és kiváló minőségű. A Super Gloss kollekció ugyanakkor mind a homogén, teli színekben, mind a meleg hatású fa dekorokkal, de a természetes kő erezetével, mintájával is éppen úgy megjelenik, és valamennyi változatnál teljes, széles körű a választék. Ezek a padlók karcállóak, tartósak, és kiváló minőségű, exkluzív minőségű padlózatot érhetünk el velük a szobákban és a kicsit forgalmasabb lakóterekben egyaránt.

ELESGO® - a Supergloss padlólap, akár a rendkívül érzékeny emberek számára is ideális…

A Supergloss padlólemez ideális az érzékenyebb emberek, vagy akár az allergiások számára, hiszen formaldehid koncentrációja messze elmarad az Egészségügyi Világszervezet (WHO) elővigyázatossági határától. Így a Supergloss padlólemez - extra érzékeny módon - támogatja a magasabb szintű egészségügyi tudatosságot a belső tereinkben. A termék tulajdonságait gyógyszerész, természetes gyógyító és vegyész egyaránt tesztelte, és ezek a szakemberek egyhangú megállapodásra jutottak: Az ELESGO® Supergloss padlóburkolat – tehát erősen ajánlott a magas egészségügyi ellátást igénylő emberek számára!

A szabadalmaztatott gyártási folyamatok, melyeken keresztül a kiváló minőségű EPL laminátumot előállítják - nem csak a környezetnek kedveznek, hanem a jó ELESGO® padlók alapjainak is, amelyek számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek.

Felületek, struktúrák, megjelenések

Ebből a szempontból is igen széles tárházzal rendelkezik az ELESGO, hiszen mind a gyönyörű, természetes fa, mint a valódi kövek textúrái páratlanul jelennek meg a felületeken – akár a matt, akár a fényes verziót is választjuk!

"Majdnem jobb, mint az igazi" – írták róluk a sajtócikkek, az ELESGO® padlóburkolatok fából és kőből készült rajzainak páratlan és lenyűgözően világos, teljességig részletes megjelenéseiről.

Ugyanakkor a homogén, egyszínű felületekkel – mint a gyönyörű és titokzatos lila, a finom egyszínű szürke, az elegáns fekete vagy az energikus tűzvörös – igazán kivételes tereket, enteriőröket alkothatunk – akár egy impozáns nappali, akár egy különleges atmoszférájú, hangulatú bár területén…

A vörös, homogén és extra fényes felületekkel ugyanis egy cseppet sem mindennapi látvány érhető el, érdemes megjegyeznünk, hogy az ELESGO kínálata is rejt, hátha éppen egy következő projektünk pont ezt az extrém megjelenést kívánja, igényli majd…

Lekerekített élek, az ELESGO különlegességei

A laminált padlók általában lapos, egyenes élekkel, élkidolgozással kerülnek forgalomba. Majd ezt követték a fózolt, V-kivágású élmegoldások, mely olyan hatást kelt, mintha a padló éle egy kb 45 fokos szögben le lenne csapva, majd amint két ilyen „levágott élű” padló találkozik egymás mellett a talajon, úgy ketten együtt egy V-betű alakú kivágást adnak ki.

Az ELESGO pedig ezt vitte még tovább, és kitalálta a lekerekített éleket - vagy, ahogy ők nevezik, „folyamatos felületi élszélességet”! Mi ezt magunk között leegyszerűsítve csak „domborfózolásnak” hívjuk, mert az élek domborúak, íveltek.

A szabadalmaztatott környezetbarát ELESGO technológiával a deszkát komplett tömörfa kialakításnak tekintik, az ilyen módon lerakott, beépített padló pedig egy állandó, stílusos megjelenést kölcsönöz, annak is köszönhetően, hogy mind a felület, mind pedig a lekerekített hosszú élek ugyanabból az anyagból készülnek.

Így padlóink nem csak változatosak, de egyedülállóak is lehetnek, egyszerre közvetítve a stílust és a magas minőséget!

Wellness padló – ilyen is létezik?

Igen, hiszen a laminált padló már önmagában egy jó, kellemes érzést ad – különösen, ha ennyire széles a választék: Az ELESLO gazdag választékában különlegesen szép formák és színek különös kölcsönhatása jellemzi a Wellness padló kollekciót, melyek fontos szerepet játszanak valamennyi termék formatervezésénél. A minták széles választéka, a számos különféle dekor felület mellett a Wellness padló különböző formátumokat, méreteket és közös változatokat is kínál.

Hihetetlenül nagyvonalú formátum például az XL hosszúságú lap, melynek méretei egyenesen lenyűgözőek: 2386 mm hosszú és 236 mm széles, vastagsága pedig 10 mm! A lapok kerületén a „V-horony” pedig megerősíti, mintegy kiemeli a formát, minden egyes elemet kihangsúlyoz! Ha kedveljük a "normál" hosszúságú deszkákat, akkor a Maxi V4 (1184x236x10 mm) vagy a Maxi V5 (1184 x 320 mm) nagyformátumú, offset-csuklós mintázatú elemeivel akár vidéki stílusú helyiségeket, wellness vagy pihenő szobákat is burkolhatunk, gyönyörű lesz az összhatás, és még a burkolása is egyszerű!

Különösen a hosszú padlóburkolattal nagyon tetszetős, és kedvező is lehet egyúttal a vidéki házak stílusa, mert a hosszú deszkák lerakása ugyanolyan egyszerű, mint a rövid deszkáké!

A V5 jelölés azt jelenti, hogy a padlók kerületén lévő V-horonyt leszámítva, az összes többi V-alakú középső részen csukló elem is helyet kapott, mely még egyszerűbbé teszi a burkolást. A színkontrasztos, közös mintázat pedig erősíti, egységesebbé teszi a már kész laminált padló felületét.

A világ legjobb csuklóinak köszönhetően pedig valamennyi ELESGO® padló gyorsan és problémamentesen helyezkedik el, rugalmasan vagy tartósan ragasztóval vagy speciális tömítőanyaggal. Nincs szükség még szerszámra sem a padló sík felületének felhelyezéséhez, csupán az élek környékén, sarkokban vagy az eltolódásokban.

Az extrém felületi sűrűség abszolút sima és strukturált kialakításával, valamint az ELESGO® padlók antisztatikus tulajdonságaival biztosítja, hogy a mikroszkópikus részecskék ne ragadjanak a padlóhoz, és a por a padlónkról könnyen eltávolítható legyen. Mindössze egy nedves törlőruha elegendő a nagyobb szennyeződések eltávolításához, sőt a gyártó nem is ajánlja, hogy egyéb tisztítószereket alkalmazzunk az ELESGO laminált padlónk tisztításához – így már ez is lehet egy wellness élmény, vagy legalábbis meghosszabbítja pihenésünket, ha segít lerövidíteni a fáradságos házimunkák idejét.

A német minőségű ELESGO padlók tehát számos különlegességgel szolgálnak számunkra, számos újítást, innovációt hozva a melegburkolatok piacán – s mindezt a magas minőség, a hosszú élettartam jegyében. A természetes, exkluzív vagy éppen merész, extravagáns felületeket egyaránt megtaláljuk élőben is az IBD Magyarország Kft gyönyörű, tágas zuglói bemutatótermében!

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin

Vissza a tetejére