Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Frida Kahlo - művészeti öröksége izgalomban tartja a világot

Frida hat évesen járványos gyermekbénulásban betegedett meg, melynek következtében jobb lába visszamarad a fejlődésben és deformálódott.  Ezt leplezendő fiatal lányként előszeretettel öltözött férfiruhába, majd hosszú mexikói szoknyákba. A tehuana népviselet egész életében kedvenc öltözéke maradt.

A család szűkösen élt, ezért a lányoknak már korán dolgozniuk kellett. Ennek ellenére Frida alapfokú iskolája elvégzése után elkezdi tanulmányait az ország egyik legjobb középfokú intézményében, a Escuela Navional Preparatori-ba, ahol orvosnak tanult.
A festés segített neki túllendülni ezen a nehéz időszakon. Egy, a baldachinos ágya mennyezetére szerelt tükörben nézhette magát, így festette első önarcképét is.

És miért írunk Frida Kahloról?

Mert egy csodálatos festmény, melyet Lisztik Brigi készített felkerült mintatermünkbe. Brigivel még 2019-ben a S/ALONBudapest kiállításon ismerkedtünk meg Pesti Gabó lakberendező jóvoltából. Brigi magyar alkotóként olyan fantasztikus, és egyedi termékeket készít, melyek bárkinek az otthonába, annak stílusához szabottan megjelenhet.

Brigi gondolatai Frida Kahloról

Frida Kahlo festészetével “lázadó tini”koromban találkoztam,egyből megfogott őszinte kifejezésmódja,amivel érzelmeit oly hatásosan mutatja be!

Megéreztem ennek a csodás nőnek a küzdelmeit,megláttam azt a tartást,ami élettörténete megismerésével igazán csak felnőtt nővé érésemmel nyert igazi értelmet! Az interneten sok fotó közül láttam meg egyet,amiben éreztem azt a pluszt ami által saját szemszögemből megfesthettem Őt! Számomra az egyediség,a tehetség,a kitartás,a bátorság és az erő megtestesítője a mai napig!

Rezzenéstelen tekintetében láthatóvá szerettem volna tenni a komoly női érzelmeket,a kitartást,az erőt a mindennapi harcok és küzdelmek közepete is! A megfestett környezet pedig bemutatja az általam látott csodás személyisége színes oldalát,mert szerintem az tud igazi küzdő lenni aki tudja mennyi csoda veszi körül! Óriási példa számomra,hogy betegségei mellett végig erős tudott maradni,kitartóan alkotott tovább! Hihetelen példaértékű és inspiráló mindez számomra! A színek érzékeltetik otthona iránt érzett szeretetét,a geometria a munkássága tökéletességét,pöttyös ruhája pedig különlegességét egyediségét hivatott bemutatni. Amit tanít,az ezen a képen jelen van számomra,ránézek és látom,érzem az erőt és az elszántságot!

Teremtsünk egységes képet otthonunkba!

Ha azt gondolnánk, hogy egy ilyen kép csak a galériában mutat jól, mi rögtön meg is cáfolnánk. A geometriai alakzatoknak, színeknek, és Frida tekintetének köszönhetően elképesztő látványt biztosít akár egy otthonban, kávézóban, de még egy irodában is. Az élénk színeknek köszönhetően, melyek nagyon széles skálán mozognak és egyszerűen vonzza a tekintetet, kiválóan feldob ez olyan helyiséget, ahol például világosak a falak, vagy akár a padló.

De sötét padlós helyiségben is megállja a helyét, hiszen Frida huncut fekete-fehér pöttyös ruhája és ében fekete hajkoronája ezt is megoldja nekünk. Ha nem hiszel a leírásnak, higgy a szemednek, és gyönyörködj a lenti képben!

Hogyan készülnek Brigi képei?

Akril folyatott technikával és műgyantával is készítette már festményeket. Csodálatos élénk színek, elképesztő kreativitás teljesen egyénre és otthonra szabva.

A kép megtekinthető zuglói Bemutatótermünkben, sok más kép mellett is :) Gyere be hozzánk, padlóink mellet nézd meg a képeket is, melyeket akár meg is vásárolhatsz!


 


Vissza a tetejére
+36 30 466 1513

Varga Erika