Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Egy darabot a természetből, otthonunkba!

Otthonunk padlójának kiválasztásakor fontos szempontok a minőség, a megjelenés, az alkalmatosság és természetesen manapság már talán úgyis mondhatnánk, hogy a padló jótékony hatása(i). Legfrissebb cikkünkben a rendkívül innovatív és a lakosság körében egyre népszerűbb parafa padlót “járjuk” körbe. Első sorban kifejtünk minden fontos szempontot, illetve az is kiderül miért ajánljuk ezt a puha padlót gyerekszobába és otthonunk központi helyiségébe, a nappaliba!

Minőség - a parafa padló felépítése

A HARO parafa padlók többrétegű szerkezetüknek köszönhetően rendkívül stabilak. A felső parafa réteg méretétől függően 10,5 vagy 11 mm vastagságúak. Nézzük a parafa padlók négy rétegét! Az első, azaz a legfelső réteg egy természetes matt felület, melyet egy felületkezelés folyamán érnek el. Ezután következik a padló vastagságát meghatározó 2,5 vagy 3 mm-es parafa réteg. Lejjebb haladva egy körülbelül 6,5 mm-es HDF tartólemez, majd pedig egy 1,5 mm-es parafa hangszigetelő réteg található. Így épül fel a 100%-ban természetes nyersanyagokból készülő parafa padlóburkolatunk.

Természetesség, ha már megemlítettük… Tudta?

A HARO parafa padlók a paratölgy kérgéből készülnek! A természetes anyag mellett fontos kitérnünk a környezettudatosságra is, hiszen mivel a parafa padló a fa kérgéből készül, így a fákat nem kell kivágni.

Megjelenés - a külső az ami megfog

Természetes, talán ez a legtalálóbb szó a HARO parafa padlók megjelenésére. A két kollekciónak köszönhetően választhatunk klasszikus parafa “mintázatú”, illetve a különböző fahatású padlók közül. Méretét tekintve a Parafa Klasszik család esetében 298 x 907 mm méretűek a padlólapok míg a fahatású, azaz a Parafa Arteo XL családnál 195 x 1237 mm nagyságúak.

Önnek, melyik felület kedves? A parafa padlók választásával otthonába csempészhet egy “darabot” a természetből.

Alkalmatosság - burkolja akár padlófűtésre is

A HARO parafa padlók burkolhatóak padlófűtésre, így tökéletes választás lehet a nappaliba és a gyerekszobába is. Ugyanis ezek a helyiségek otthonunk “legkritikusabb” pontjai, a nappaliban töltjük a legtöbb időt és itt vagyunk legtöbbet együtt, egyszerre - így fontos a helyiség komfortos kialakítása, a gyerekszobában pedig legféltettebb kincsünk tölti el mindennapjait, természetes, hogy azt szeretnénk melegséget érezzenek apró talpacskái. Fontos megemlíteni, hogy a HARO parafa padlók padlófűtés nélkül is meleg lábérzetet biztosítanak, illetve járás közben egy puha felületet érezhetünk lábunk alatt, ez is a kényelmes járást eredményezi. Mindemellett a parafa padlók, a hangszigetelő rétegüknek köszönhetően kiváló zajszigetelő hatásúak is.

Jótékony hatások - mert a HARO parafa padlóknak ilyen tulajdonságai is vannak

Gondolta volna? A HARO parafa padlónak van egészségre gyakorolt jótékony hatása. Ugyanis a padlók kimagasló rugalmassága tehermentesíti a gerincoszlopot és az ízületeket. A parafa olyan rugalmas, mint a bőrünk! Hisz egy kockacukor méretű parafa darab körülbelül 60 millió levegőcellával rendelkezik. Ezenkívül az allergiásoknak és az asztmásoknak is tökéletes választés, hisz a parafa sem a szennyeződést, sem az atkákat nem engedi megtelepedni.

Válassza Ön is a HARO parafa padlóit!

Ne feledje, a parafa padló természetes, tartós, egészséges és sokoldalú!

Tartalomhoz tartozó címkék: magazin

Vissza a tetejére